Проблемите при заболяванията, свързани с гръбначния стълб, стоят днес на

...
Проблемите при заболяванията, свързани с гръбначния стълб, стоят днес на
Коментари Харесай

Елементарно упражнение изправя гръбначния стълб (ВИДЕО)

Проблемите при болесттите, свързани с гръбначния дирек, стоят през днешния ден преди всичко. Още в прогимназията повече от 50% от децата имат сколиоза – деформиране на гръбначния дирек. Повечето хора, минали възрастта от 25 години, имат неправилна поза. От тук произлизат всички болести.

Благодарение на това, че упражнението “Златна рибка ” се извършва два пъти дневно: заран по време на загрявката и вечер, се реализира освен изправяне на прешлените, само че и се възвръща салдото на функционалностите в целия организъм: хранене, филтриране на кафези, нервозен баланс.

Упражнение  “Златна рибка ”

Изходно състояние:

Изпълнява се в легнало по тил състояние на твърда и равна постеля или на пода. Основното нещо освен това упражнение е да не спирате.

Изнесете ръцете зад главата и ги изпънете, протегнете и краката си до оптималната дължина.

Сложете ръцете зад главата си и съберете краката си, доколкото е допустимо, като разтягате тялото си нагоре и надолу. Петите на краката притиснете към пода или леглото. Ръцете, врата, гърба, краката и петите притиснете към пода.

Извършете разпъване на гръбначния дирек по цифрата “седем ”. В същото време плъзнете като че ли петата на десния си крайник, а ръцете опънете на назад. След това, още веднъж сходно на цифрата “седем ” направете същото упражнение, само че в този момент с лявата пета.

Това е подготовката на тялото за осъществяването на главните извършения.

Упражнение:

Поставете длани под шийните прешлени, а краката съберете. Придърпай огромните пръсти на краката към себе си и в това състояние започнете да вибрирате с цялото си тяло, също като рибка, като вършиме придвижвания със стъпалата наляво-надясно, все едно махате с ръка за прощаване. Тялото ви също вибрира наляво-надясно, само че не нагоре-надолу.

Упражнението би трябвало да се извършва, като се стартира от по-малко време и достигнете до три минути. Ако ви е мъчно да извършите това упражнение, помолете някой да ви помогне за основаването на вибрациите. С течение на времето ще можете да изпълнявате упражнението сами  без никаква помощ.

Вижте по какъв начин тъкмо се извършва във видеото:

Какво се случва по време на упражнението?

Първото нещо – всички прешлени идват на мястото си. Следователно се освобождават притиснати съдове и нерви. Нормализира се кръвообращението, нервите се освобождават от напрежение. Нервната система на тялото дава верните сигнали до всички органи.

Това упражнение в действителност може да се назова “златно ”, тъй като поправя освен нарушаването на гръбначния дирек, само че и възвръща равномерната пулсация във венозните клапи, през които кръвта се връща от крайниците към сърцето. Функцията за филтриране на кръвта от отрови се възстановява.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР