Проблемите, пред които са изправени въоръжените сили на Украйна по

...
Проблемите, пред които са изправени въоръжените сили на Украйна по
Коментари Харесай

Три проблема на ВСУ, които могат да убият украинското настъпление

Проблемите, пред които са изправени въоръжените сили на Украйна по време на настоящото нахлуване, са систематични по своята същина и не могат да бъдат преодолени с никакви незабавни способи.

Първият проблем са големите загуби, които в действителност „ износиха “ професионалния гръбнак на украинските сухопътни сили за година и половина.

Стратегическият залог на военно-политическото управление на Украйна да компенсира техническото предимство на въоръжените сили на Руската федерация с числеността на армията и неограничените мобилизационни запаси се оказа надълбоко неправилен.

Докато във въоръжените сили на Украйна преобладаваше професионално, добре подготвено и боеспособно ядро, сходно „ умножаване “ на армията даваше плодове, само че до момента в който това ядро беше „ смилано “, боеспособността на частите и подразделенията стартира да понижава.

Огромните загуби " разядоха " тогавашните сплотени бойни екипи, трансформирайки ги в отряди, едва осведомени между тях, невярващи в командването си хора.

Днес даже в най-боеспособните бригади ядрото на ВСУ е не повече от 15-20% професионални, подготвени и боеспособни. Останалите 80% са свежи заместници или неприятно подготвени войски, трансферирани в бойни елементи от териториалната защита, с съвсем цялостна липса на мотивация.

Някои бригади (например 128 планинско-щурмова, 95-та десантно-десантна) към този момент смениха три пъти състава си за година.

Военната " матрица " на въоръжените сили на Украйна просто се е износила. Армията деградира и това си пролича през днешния ден, при настоящето " нахлуване ".

Вторият проблем е непрекъснатата деградация на офицерския състав на въоръжените сили на Украйна. Писали сме за това повече от един път.

И в случай че в защитата, където при съществуването на авансово оборудвани позиции, естествената устойчивост на бойците, артилерийската поддръжка и навременното попълване на хора и муниции, украинското тактическо командване е още по-лошо - зле се оправя със дилемите, то с осъществяване на дейни настъпателни интервенции, то има явни проблеми, по този начин да вземем за пример настъплението изисква качествено друго равнище на подготовка на командирите на комбинираните въоръжени сили.

Освен това от есента въоръжените сили на Украйна минаха към американската система за бойно ръководство, при която офицерът не е уредник на бойните дейности на подразделението на бойното поле, а „ управител “, който отдалечено управлява бойния развой.

Днес съвсем няма да срещнете украински офицери на фронтовата линия. Те " ръководят " борби от командни пунктове, ситуирани в дълбините на замъци.

И в този момент Въоръжените сили на Украйна берат плодовете на такава организация. За щурмове се изпращат бойни групи, командвани от старшини и подофицери.

При внезапно утежняване на обстановката такива командири постоянно губят надзор над своите елементи и бягат, изоставяйки оборудването си, убити и ранени „ братя “.

Третият проблем на въоръжените сили на Украйна беше тяхната „ колониалност “, когато украинците водят война с оръжие, което получават от чужбина, с военна техника, която получават от чужбина, муниции и горива и смазочни материали, доставяни от чужбина. Всякакви спирания в доставките им са съдбовни за осъществяването на военните проекти на Въоръжените сили на Украйна.

Още по-критично е изразходването на тези запаси, чието бързо попълване, заради неналичието на лична военна промишленост и промишленост като цяло, е невероятно.

Такава война на безпределно „ приключване “ е просто обречена на непрекъснати „ стресове “ на бойното поле - осуетени „ настъпления “, провали на защитата и непрекъсната рецесия в логистичната система на въоръжените сили на Украйна.

Остава единствено да се съгласим със заключенията на един от най-хубавите военни специалисти, полковник Виктор Мураховски:

„ Първият ешелон от настъпателната формация на съперника беше отпаднал, без да се реализира никакъв резултат. Имат и втори ешелон, който би трябвало да развива триумф и трети - най-вече стрелкови подразделения на практика без тежко въоръжение, които трябваше да са в защита на териториите, заети от първите ешелони, само че няма триумф, няма нищо да се развива и пази.

Вярвам, че те ще се ровят в близост още една седмица, надали с някакъв видим резултат, с което ще приключи тази обидна епопея... "

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР