Проблемите пред интеграцията на българската общност в окръга на Лондон

...
Проблемите пред интеграцията на българската общност в окръга на Лондон
Коментари Харесай

Илияна Йотова обсъди интеграцията на българската общност във Великобритания


Проблемите пред интеграцията на българската общественост в окръга на Лондон разискаха на среща на „ Дондуков “ 2 вицепрезидентът и представители на локалните управляващи и неправителствени организации.

В диалога взе участие и българинът Нишан Джингозян, който работи за две районни кметства в Лондон и главната част от активността му е обвързвана с интеграцията на малцинствени общности в английското общество. Чрез виртуална връзка се включи и заместник-кметът на Лондон Джоан Маккартни с сектор „ Деца и фамилии “. Лондон е кметството с най-голяма българска общественост във Англия, огромна част от която са от ромски генезис. 

Преобладаващ е броят на хората, които не са съумели да открият новия си миграционен статут за законно престояване, откакто Англия напусна Европейския съюз. Липсата на подобен статут прибавя още проблеми към съществуващите, свързани с достъп до здравната система, до обществени помощи, риск от бездомност, липса на трудова претовареност. В срещата взе участие и Тревър Блекман от платформа на 18 учебни заведения в Северен Лондон, в които учат доста български деца. В някои има деца на до 250 фамилии от България. 



„ Каквито и акции да се организират, те няма по какъв начин да реализират цялостен триумф, до момента в който не се увеличи равнището на обучение и просветеност “, уточни. Общо беше мнението, че образованието е приоритет в работата с българските жители от ромски генезис. Вицепрезидентът показа положителни практики от България. „ Работеща процедура е директният контакт с тези общности посредством посредници. Трябва да се работи главно с естествените им водачи, които след това се трансформират в сполучливи посредници “, съобщи Йотова. 



Гостите предложиха основаването на гореща линия през българското посолство в Лондон, на която всеки може да откри налична информация на български език по съществени въпроси, оповестиха от прессекретариата на Президентството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР