Проблемите пред финансирането на ядрени проекти са въпрос за 1

...
Проблемите пред финансирането на ядрени проекти са въпрос за 1
Коментари Харесай

Експерт: Финансиране за ядрени реактори може да се търси от участниците в проекта

Проблемите пред финансирането на нуклеарни планове са въпрос за 1 милиарда $. Наистина са доста, само че в случай че огледа по какъв начин някои от проблемите бяха решени в Европейски Съюз, те са на първо място гаранциите, които би трябвало да бъдат предоставени за инвестицията, изкупуването на електрическата енергия и гаранциите за минималната цена за изкупуването й, и застраховката, която би трябвало да бъде предоставена при финансирането.

Това сподели пред Euronews Bulgaria Костадин Сирлещов, правист в региона на нуклеарната енергетика.

Ядрената централа не може да се изплати толкоз бързо. Хубавото е, че ще се изплати след 15 години и в идващите 40-50 години тя работи единствено на облага.

Финансиране може да се получи от няколко източника. Трябва да се мисли за финансиране, което е обвързвано с участниците в самия план – участниците като вложители. Може да се финансира и от частни и държавни финансиращи институции след структурирането по верен метод.

Малките модулни реактори преди години бяха просто една концепция. Няколко години по-късно към този момент имаме няколко публични лиценза и планове, които са почнали да се строят. Ако стартират да се строят по-системно дребни модулни реактори, тогава евентуално и цената на създаване би паднала. Те могат да заместват горивната база за топлофикационни сдружения, да се употребяват на местата на разрушените тецове на въглища и така нататък

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР