Проблемите пред България са много по-сериозни от всякакви средношколски емоции

...
Проблемите пред България са много по-сериозни от всякакви средношколски емоции
Коментари Харесай

Христо Иванов: Озъбени и опулени хора искат да се докопат до властта

Проблемите пред България са доста по-сериозни от всевъзможни средношколски страсти и шушукания. Хората не желаят да ги занимаваме със себе си и своите усеща. Те желаят да поемем отговорност за положението на България. Имаме сложна обстановка, която ще стане още по-трудна, когато пристигна зимата. Нека да бъдем малко по-зрели и да мислим повече за страната си, в сравнение с за своите мъчително възпалени ега. Това написа в профила си във Фейсбук съпредседателят на „ Демократична България” Христо Иванов, представен от NOVA.

„ Записът демонстрира една естествена и рутинна политическа полемика в парламентарната група на „ Демократична България “, каквато организираме по няколко пъти всяка седмица, в която се дискутират разнообразни сюжети и аспекти на позиционирането на политическите играчи на терена. Именно по тази причина цялостният запис е качен на страниците на Да, България и Демократична България”, прецизира той.

Според Иванов парламентарната група на Има Такъв Народ би трябвало да реши подготвена ли е да заложи ориста на страната на прочувствена реакция, или на предпочитание да бяга от отговорност от страна на техния началник, или ще намерят метод да се върнат в процеса.

„ Големият въпрос е какво вършим със страната си - в действителност ли сме подготвени поради това, че Слави Трифонов нещо не му хареса в политически диалог да сурнем страната към идващото равнище на политическата рецесия. И то за четвърти път. Слави Трифонов си мисли, че може да употребява този запис и да избяга от договарянията. По същия метод, по който си мислеше, че може да се скрие с тематиката Македония. И още веднъж преценката му ще бъде грешна”, безапелационен е съпредседателят на Демократична България.

Той показва, че реакциите демонстрират и нещо друго и „ всички ние би трябвало да се вслушаме в гласовете на ГЕРБ и ДПС”. „ Те желаят нови избори. Те желаят още дестабилизация. Те желаят по-голяма политическа рецесия, тъй като знаят, че единствено при тези условия ще се върнат на власт. Дали ще се подадем на желанието на ГЕРБ и Движение за права и свободи да отидем на избори на правилото „ След нас и потоп”, с цел да се задържат на терен с Пеевски и Борисов напред. Или въпреки всичко ще имаме волята, лидерската отговорност и гражданската умереност малко да се оправим със личните си страшни възпаления и да помислим за страната”, пита Иванов.

„ Виждайки желанието на тези озъбени и опулени хора, които желаят да се докопат до властта, би трябвало ние да си зададем въпроса: „ Това ли е, което желаеме да създадем със страната си?”. Не можем хвърлим страната в безпорядък, не може да я върнем на ГЕРБ и ДПС”, заключва той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР