Проблемите от ковид вълната, ограниченията за преминаване на граници и

...
Проблемите от ковид вълната, ограниченията за преминаване на граници и
Коментари Харесай

Управителят на Холлеман: Сблъскваме се с все по-нарастващи размери и тегла на товарите

Проблемите от коронавирус вълната, рестриктивните мерки за прекосяване на граници и изолираност на водачи, нарушените вериги на доставки белязаха миналата 2021 година, регистрира превозвачът на тежки и извънгабаритни превози „ Холлеман България “.

„ В същото време селското стопанство и земеделието имаха една доста добра година, с положителни реколти, с положителни цени, което породи огромно търсене на селскостопанска техника от страна на фермерите. Комбинацията от засилено търсене и понижени индустриални благоприятни условия заради липса на части докара до едно доста огромно изпразване на складовете на огромните дилъри. Основните артикули, които се возеха, са строителна, земеделска техника, капиталово съоръжение “, разяснява шефът на „ Холлеман България “ Младен Ганчев, предава

Сериозен проблем обаче е огромният дефицит на чипове, който е довел до липса на произвеждане на огромна част от машините и оборудванията, които са обичайни артикули за транспортния отрасъл. Тази наклонност за жалост продължава и през новата година.

„ Получихме информация от нашите сътрудници от „ Волво “, че преустановяват поръчките за цялата 2022 година Т.е. сега би трябвало да се поръчва и възнамерява за 2023 година, а ние сме едвам при започване на годината. Не единствено като при леките коли, където доставка на един нов автомобил се чака след 6-7 месеца. При влекачите към този момент приказваме за доставка от най-малко една година. Така че вложението в техника се трансформира във все по-голям проблем. Предстоят сложни месеци за всеки, който желае да закупи някакво ново съоръжение “, споделя Ганчев.

Фирмата се занимава с типичен потоци – превоз от България към Западна Европа и от Източна към Западна Европа. В сектора продължава наклонността вносът да надвишава доста износа, защото България създава по-малко от това, което внася.

„ Бяхме принудени или да пътуваме празни в посока Западна Европа, или да търсим решения от Румъния и Гърция.

Сблъскваме се и с все по-нарастващи размери и тегла на различен обичаен наш товаропоток – вятърните генератори. В момента возим отвън България и там процесът на повишаване на габаритите е доста интензивен, което ни изправя пред две провокации – да отговорим с нужната техника, защото нововъведенията изпреварват периодите за закупуване, и механически като превоз става все по-сложно и от позиция на инфраструктурата, и от позиция на уменията на водачите и целия екип, който се занимава с такива планове “, споделя Младен Ганчев.

Някои превози изискват комплицирана организация и координиране и разрешителни с други страни, съгласуване на претоварване, избиране на мултимодален превоз по този начин, че да може да се реализира и сметката на клиента да излезе ценово.

„ Холлеман България “ е член на няколко интернационалните професионални съюза, с помощта на които има партньорска мрежа в целия свят. Това разрешава да прави превоз на извънгабаритни тежки пратки освен в България и Европейски Съюз, само че и в Щатите, Австралия, Турция, Южна Америка.

За компанията най-важни са хората, които работят в нея, и за благополучие там няма текучество. Инвестиции се вършат непрекъснато и в техниката, защото би трябвало да се преценяват с новите трендове.

„ Много бързо се трансформират нещата в сектора ни. Навлизат нови технология в изработката на влекачи и ремаркета, както и самата стока се трансформира. Машините, които возим, стават по-големи, по-сложни, изискват нов тип ремаркета. Това е непрестанен развой, другояче изоставаш съдбовно.

Предвид спецификата на бизнеса ни и одобряването на Русе като логистичен център за депозиране на земеделска техника, бяхме принудени в годините да стартираме една стратегия за създаване на лични хранилища. Тя продължи и през 2021 година, успяхме да изградим и третия ни склад, който беше очакван. Успявахме да влагаме и в техника, и в наша лична инфраструктура, и в хора “, сподели още шефът на „ Холлеман България “ Младен Ганчев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР