Проблемите около организирането на Световното първенство през 2022-а година в

...
Проблемите около организирането на Световното първенство през 2022-а година в
Коментари Харесай

ФИФА търси още един домакин на Мондиал 2022, за да може да увеличат участниците

Проблемите към организирането на Световното състезание през 2022-а година в Катар не престават, макар че беше решен проблема с горещото лято и за първи път Мондиал ще се организира през зимата.

Съветът на ФИФА ще се събере на следващия ден в Маями (Флорида), с цел да разиска разновидности вероятно две страни да бъдат домакини на идващото международно състезание, което значи различен съорганизатор с Катар. Това се постанова поради желанието на ФИФА да усили финалистите на 48 още от това състезание, а не да се чака 2026-а година. Комисията се оглавява от генералния секретар на ФИФА Фатма Самура, която е натоварена със задачата да направи изследването.

Mondial de football: la FIFA recommande un passage à 48 équipes dès 2022 https://t.co/w4hSLbaBdn pic.twitter.com/88cgOrtftI
— Xibaaru (@xibaaru) March 14, 2019
По предварителна режисура Световното състезание през 2022-а година би трябвало да се организира от 21-и ноември до 18-и декември в седем града в Катар: Доха, Лусаил, Ал Уакра, Ал Хор, Ар Раян, Ум-Салал, Аш-Шамал. Такова е желанието на президента на ФИФА Джани Инфантино и той се пробва да го прокара за гласоподаване в Съвета на централата, което пък значи изнасяне на мачове отвън рамките на Катар.

При актуалната политическа изолираност на Катар от останалите страни в Персийския залив най-актуални разновидности са Кувейт и Оман, които все още са запазили неутралитет. Търсенето на още една страна-домакин се постанова от изчислената потребност от сред два и четири спомагателни терена.

Включването на спомагателни страни-организатори на шампионата през 2022-а година би трябвало да се направи при отговарянето на избрани условия, а също по този начин би трябвало да бъде утвърдено от управляващите в Катар, се споделя в доклада на комисията по създаването на форматите на надпреварите.

На същото съвещание на следващия ден ще бъде разискван форматът на квалификациите за това Световно състезание, потреблението на системата ВАР на Световното състезание за дами тази година във Франция, основаването на Световна лига на нациите, както и разширението на Световното клубно състезание и други надпревари във футзала и плажния футбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР