Проблемите на втората по големина криптоборса – FTX, засегнаха сериозно

...
Проблемите на втората по големина криптоборса – FTX, засегнаха сериозно
Коментари Харесай

Проблемите пред Биткойн се задълбочават

Проблемите на втората по величина криптоборса – FTX, засегнаха съществено и най-голямата криптовалута в света – Биткойн. Към 23:30 часа вечерта българско време на 9 ноември 2022 година, криптовалутата се продава под 16,000 $ за един биткойн.

 Проблемите пред Биткойн се задълбочават
СоіnDеѕk oтчeтe минимaлнa цeнa oт 15,795.15 дoлapa зa битĸoйн

Междувременно CoinDesk осведоми, че избавителното усвояване на FTX от най-голямата борса Binance може въобще да не се случи. Напомняме, че предлагането на Binance е без явен ангажимент за закупуване най-големия им съперник.

Притесненията на вложителите са, че възможен банкрут на FTX и обвързвания с него крипто хедж фонд Alameda Research биха довели до още по-големи разпродажби на криптовалути и до тяхното в допълнение поевтиняване.

Междувременно, прекъсването на работа от страна на FTX докара до голям растеж на каузи на Binance на спот пазара на криптовалути, като той надвишава 71% по отношение на към 55% в интервала до момента в който FTX към момента работеше.

Разпродажбите на други криптовалути също продължиха, като близкия до FTX токен Solana се срина с 41% единствено за последните 24 часа, етериум загуби над 12% от цената си, а Binance Coin също не бе подминат и записа близо 14% спад.

Притесненията на анализаторите са, че това надалеч няма да бъде единствения спад, тъй като в случай че FTX и Alameda банкрутират публично, това ще докара до ново разтърсване на пазара на криптовалути и евентуални нови спадове.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР