Проблемите на Русия във войната с Украйна накараха президента на

...
Проблемите на Русия във войната с Украйна накараха президента на
Коментари Харесай

Путин мобилизира и Валуев - световен шампион в тежка категория

Проблемите на Русия във войната с Украйна накараха президента на федерацията Владимир Путин да разгласи готовност в армията. В тази част от мобилизираните се оказа някогашният международен първенец Николай Валуев. Той остава в историята като най-високият и най-тежък международен първенец в историята на бокса. С растеж от 213 сантиметра и тегло 149 кг. Трудно някой можеше да го спре на кръга.

Сега 49-годишният някогашен боксьор ще би трябвало да се бие с Украйна. Валуев се отхвърли от играта през 2009 година и влезе в политиката. Той бе част от съветския парламент през 2011 година като част на подкрепящата Путин партия Обединена Русия. Със своя голям размер се наложи да бъде изработен специфичен стол в руката Дума, с цел да може Валуев да извършва ролята си на народен представител.

През 2010 година лекар разгласи, че лекува боксьора, който има „ съществени проблеми с костите и сухожилията “. Наложи се Валуев да претърпи две опреации и 6 месеца рехабилитация. Но това не спря Путин да го активизира за фронта в Украйна.

В изявление пред съветската телевизия Валуев призна, че е получил своята повиквателна до момента в който е бил в Донбас в източна Украйна.

„ Според мен всеки е получил повиквателна. Аз също. Дали ще отида? Разбира се “, разгласи Валуев пред вестник „ Известия “.

Валуев бе част от тежка категория 16 години – сред 1993 и 2009. Беше международен първенец на WBA сред 2005 и 2007 и още веднъж през 2009.
ТЕМА преди 12 минути 467 преди 3 часа 1602 преди 6 часа 1049
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР