Проблемите на платформата за стрийминг на музикално и аудио съдържание

...
Проблемите на платформата за стрийминг на музикално и аудио съдържание
Коментари Харесай

Spotify губи премиум абонати с рекордно темпо заради скандала с Джо Роугън

Проблемите на платформата за стрийминг на музикално и аудио наличие Spotify сякаш нямат край. През последните седмици трафикът към страницата за отменяне на премиум абонаментите за услугата е достигнал рекордни равнища поради абсурда към американския подкастър Джо Роугън, написа Си Ен Ен.

Според данни на компанията за разбори SimilarWeb трафикът към страницата за отменяне на абонаменти е повишен с 196% през седмицата, почнала на 24 януари, спрямо миналата седмица. В последната седмица на януари са регистрирани общо 118 168 визити на страницата по отношение на 39 924 визити предходната седмица.

Месечният абонамент за Spotify Premium коства 9,99 $ за самостоятелен и 15,99 $ за фамилен проект. Платформата предлага и безвъзмездна версия, която обаче включва реклами.

В последния си финансов доклад Spotify уточни, че има 180 млн. клиенти, които заплащат за услугата, което значи, че даже всички тези визити на страницата за отменяне да са довели до действително спиране на абонаменти, към този момент компанията не е понесла обилни вреди от абсурда.

Въпреки това, тази наклонността заслужава внимание. Сийма Шах, която води проучвателен екип на SimilarWeb, съобщи пред Си Ен Ен, че не е виждала сходен интерес към прекратявания на абонаменти в историятана Spotify.

„ Това е огромен растеж, който демонстрира, че хората подхождат съществено към този въпрос и че са подхванали незабавни дейности. Ще забележим дали темпото ще продължи да пораства “, сподели тя.

Роугън, който води подксата „ The Joe Rogan Experience “, има извънредна многогодишна договорка с платформата, оценена на стойност 100 млн. $. В последно време Роугън е подложен на тежки рецензии поради разпространяване на дезинформация за ковид и потребление на расови обиди в доста епизоди на подксата. Миналата седмица той се извини за думите си.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР