Проблемите на пазара на недвижими имоти в Китай не спират.Най-големият

...
Проблемите на пазара на недвижими имоти в Китай не спират.Най-големият
Коментари Харесай

Облаците над китайската икономика се сгъстяват: Най-големият строителен предприемач е на ръба на фалита

Проблемите на пазара на недвижими парцели в Китай не стопират.

Най-големият строителен бизнесмен в Китай, Country Garden, е на ръба на банкрута, откакто предизвести, че няма да може да погаси в точния момент отговорностите си по заем от 60 милиона $, предават международните медии.

Това е следващият сигнал за сериозното състояние в китайския жилищен бранш, макар, че Пекин предприе ограничения за редуциране на все по-големите отговорности в него.

В заявление, подадено до Хонконгската фондова борса, компанията разгласи, че " най-вероятно няма да може да извърши отговорностите си по всички заплащания на офшорни компании в период или през съответните гратисни интервали ".

Акциите на търгуваната на Хонконгската борса компания се намалиха с 10,7 % поради рецесията с ликвидността.

Преди Country Garden беше посочена като модел за подражателство в бранша на недвижимите парцели в Китай.

Тя избегна неизпълнението по задълженията си, даже когато съперници като Evergrande, най-задлъжнялата компания за недвижими парцели в света, разгласи банкрут през 2021 година и провокираха рецесия на имотния пазар в Китай.

Секторът на недвижимите парцели съставлява към 1/4 от стопанската система на Китай и проблемите в него са спирачка пред растежа на втората стопанска система в света.

През последните месеци Пекин вкара набор от ограничения, в това число понижаване на условията за депозити и понижаване на съществуващите лихви по ипотечните заеми, с цел да помогне за възкръсване на доверието на купувачите на жилища, напомня английският " Гардиън ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР