Проблемите на миграцията и сигурността по границите бяха тема на

...
Проблемите на миграцията и сигурността по границите бяха тема на
Коментари Харесай

Проблемите на миграцията и сигурността по границите бяха темата на срещата в София на вътрешните министри от ЕС

Проблемите на миграцията и сигурността по границите бяха тематика на неофициалната среща в София на министрите на вътрешните работи на страните от Европейски Съюз под председателството на българския вътрешен министър Валентин Радев .

Въпросът за общата европейска система за леговище за бежанците беше главната тематика на днешната среща. Валентин Радев и европейският комисар по миграцията Димитрис Аврамопулос се сплотиха към това, че би трябвало да се откри общо решение, което да направи системата по-ефективна. Причините за миграцията би трябвало да бъдат изяснени, а дейното противопоставяне на трафика на хора и насърчаването на легалната миграция да се засилят. Трябва да се засилят и граничната сигурност и ефикасното ръководство на службата за защита на външните граници на Европейски Съюз " Фронтекс ".

Според комисар Димитрис Аврамопулос промяната в системата за даване на леговище би трябвало преди всичко да предотвратява вторичното придвижване на бежанците в границите на Европейски Съюз и да глоби злоупотребите в обособените страни членки:

Никога не съм употребявал думата " квоти ". Това което споделих и в този момент го дублирам: неприемливо е някой да отхвърля да приема бежанци. Ние всички би трябвало да споделим по симетричен метод тежестта. Това е правилото, по който постоянно съм бил доста явен. Въпросът за това по какъв начин това ще действа ще бъде точно дискутиран през идващите месеци, тъй че бъдете търпеливи.

Министър Валентин Радев отчетe извънредно огромен спад с близо 85% на мигрантския напън по българо-турската граница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР