Проблемите на Матео Беретини с контузиите продължават с пълна сила.

...
Проблемите на Матео Беретини с контузиите продължават с пълна сила.
Коментари Харесай

Беретини: Трябва да преоткрия радостта от тениса


Проблемите на Матео Беретини с травмите не престават с цялостна мощ. Италианецът не игра в продължение на месец след Australian Open, а на четвъртфинала в Акапулко се отдръпна поради болки в крайници. Изглеждаше, че сезонът на клей ще премине по-позитивно за международния №21, който стигна до осминафинал в Монте Карло след победи над Максим Креси и Франсиско Серундоло.

Беретини обаче не излезе на корта за конфликта с Холгер Руне поради скъсване от втора степен на вътрешен кос коремен мускул – контузия, която го принуди да се отдръпна от шампионатите в Мюнхен и Мадрид. В изявление за италианското списание Style Magazine финалистът от Уимбълдън 2021 разкри по какъв начин се оправя с всички тези разочарования и какви са задачите му за оставащата част от годината.

„ Последните две години бяха изпълнени с огромни победи, само че в това време бяха и доста изтощителни от физическа позиция. След това пристигнаха травмите, вследствие на които стопирах да се любувам на играта. Сега най-важното за мен е да преоткрия насладата от тениса “ – показа третата ракета на Италия.

Беретини разкри кои са двата шампионата, които сега са главен приоритет за него. „ Миналата година пропуснах целия сезон на клей и се надявам в този момент да мога да играя много повече на алено, въпреки че досега нещата не се развиват по този начин, както ми се искаше. Както постоянно, задачата ми е да се представям мощно на огромните шампионати. Двата, които са от най-голямо значение за мен, са Мастърсът в Рим и Уимбълдън “.

Носителят на седем ATP трофеи приказва и за някои от компликациите, съпътстващи живота на професионалните тенисисти.

„ Толкова съм привикнал да пътувам непрекъснато и да съм непрекъснато в придвижване, че когато прекарам две или три седмици на едно място стартирам да се усещам отегчен и разтревожен. Може би е нужно да намеря идеалното за мен място. Това е едно от нещата, върху които работя с психолога си към този момент 10 години. Интересът към мен набъбна доста, а дружно с него и напрежението, което усещам. Старая се да управлявам страстите си във допустимо най-голяма степен както на корта, по този начин и отвън него “.

„ В същото време, с помощта на тениса имах опцията да се срещна с доста хора от други сфери, с които открих чудесни взаимоотношения. Един от тях е Алесандро Борги (италиански артист – бел авт.). Начинът ни на живот е много друг и може би по тази причина можем да беседваме за всичко – както за незначителни неща, по този начин и за най-проникновените. Човекът, с който извозвам най-вече време, е брат ми Якопо. Той беше този, който ме убеди още веднъж да стартира да играя тенис, когато бях на 7 години. С него сме разнообразни като характери, само че все пак се разбираме чудесно и сме споделили голям брой значими моменти – както положителни, по този начин и неприятни “.

Беретини за следващ път съобщи, че връзката му с Мелиса Сата няма нищо общо с неубедителни му резултати през последните месеци.

„ Да смяташ, че интимната ти връзка те разсейва и вреди на кариерата ти съгласно мен е много неуважително. Това е все едно да се каже, че някой публицист е почнал да написа по-зле, откогато е женен и има деца. В сходно изказване няма никаква логичност “.

Бившият №6 е безапелационен, че ще направи всичко допустимо да бъде изцяло възобновен за Мастърс шампионата в родния му град, който стартира на 10 май. До момента най-добирят резултат на Беретини в Рим е четвъртфиналът от 2020, изгубен от Каспър Рууд (6-4, 3-6, 6-7).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР