Проблемите на Макс Верстапен и Шарл Леклер вчера осигуриха място

...
Проблемите на Макс Верстапен и Шарл Леклер вчера осигуриха място
Коментари Харесай

Може ли Алонсо да се бори за победата?

Проблемите на Макс Верстапен и Шарл Леклер през вчерашния ден осигуриха място в челото на колоната на техните преследвачи, а Фернандо Алонсо ще е на първа редица със Серхио Перес, който завоюва квалификацията.

Мексиканецът ще направи всичко допустимо, с цел да вземе реванш от ориста за това, което стана в Джеда преди година, само че с цел да завоюва, първо ще би трябвало да се оправи с офанзивата на новата звезда на Астън Мартин.

RB19 на Ред Бул е по-бърз автомобил спрямо Астън Мартин AMR23 и Алонсо е наясно, че той не е любимецът в тази борба. Но в това време двукратният международен първенец знае, че разполага с задоволително положително движение, с цел да взе участие в борбата, изключително в случай че направи мощен старт, а знаете, че Фернандо е създател на някои от най-бързите потегляния в историята на Формула 1.
 Перес и Алонсо ще спорят за успеха в Джеда при отсъствието на Верстапен от челото Перес и Алонсо ще спорят за успеха в Джеда при отсъствието на Верстапен от челото
От последната победа на Алонсо във Формула 1 минаха 10 години – през 2013 той победи с Ферари в домашната си Гран При на Испания. Миналата година Фернандо започва от първа редица в Канада, само че нямаше темпото, с цел да остане в челото и да преследва 33-ата си победа във Формула 1.
 Коя е най-бързата тактика в Саудитска Арабия Коя е най-бързата тактика в Саудитска Арабия
Първата част на надпреварата тази вечер ще е сериозна за очакванията на Алонсо да се бори за успеха, като за това ще е значим и напредъкът на Верстапен и Леклер и по кое време и дали те ще се включат в борбата в челото.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР