Проблемите на културната сфера в условия на пандемия от коронавирус

...
Проблемите на културната сфера в условия на пандемия от коронавирус
Коментари Харесай

В Плевен дискутираха проблемите на културната сфера в условията на пандемия с COVID-19

Проблемите на културната сфера в условия на пандемия от ковид и опциите за разрешаването им са дискутирани в Плевен с представители на културната общност, оповестяват от пресцентъра на Общинския съвет.

Въпроси са сложили певицата Люси Дяковска, артисти от Драматично-куклен спектакъл "Иван Радоев ", шефът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски, Ивайло Атанасов - ръководител на читалище "Съгласие 1969 ".

Изказани са позиции, обединени към мнението, че в изискванията на пандемия, културата е един от най-ощетените браншове. Плевенските създатели са изразили мнение, че Министерството на културата би трябвало да намерения за смяна в методиката за финансиране на културните институти, тъй като обстановката в столицата и тази отвън нея, е радикално друга, което изисква друг метод, добавя Българска телеграфна агенция.

На срещата са участвали депутатите Кaлин Вeльoв и Пламен Тачев, ръководителят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев, регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров и зам.-областният Красимир Трифонов.

Всички оферти ще бъдат показани в Министерството на културата, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР