Проблемите на Камила Джорджи с италианското правосъдие са на път

...
Проблемите на Камила Джорджи с италианското правосъдие са на път
Коментари Харесай

Лекарката на Джорджи: Не е ваксинирана, дадох ѝ фалшив сертификат


Проблемите на Камила Джорджи с италианското правораздаване са на път да станат доста съществени. В края на декември стана ясно, че полицията във Виченца проверява международната №66 по съмнение, че е фалшифицирала своя документ за имунизация против Covid-19. Според обвиняването Джорджи не е имунизирана против Covid-19, само че все пак е получила документ от своята лекарка. Въпросната специалистка, която след това се оказа доктор Даниела Грилоне, не има вяра във имунизациите и неведнъж е издавала подправени документи на пациентите си, измежду които Джорджи и нейната майка – дизайнерката Клаудия Фулоне.

След описа на Грилоне за Джорджи ще бъде доста мъчно да потвърди невинността си. Пред Corriere del Veneto здравната работничка споделя, че е изхвърлила в тоалетната имунизацията, с която е трябвало да бъде инжектирана Джорджи. Нещо повече – тенисистката я попитала дали е допустимо да ѝ бъде публикуван подправен документ имунизация против Covid-19.

„ Лекувах семейство Джорджи в продължение на доста време. Камила страдаше от така наречен „ тенис лакът “. Тя пристигна при мен и ме попита дали е допустимо да ѝ издам документ за всички наложителни ваксини, в това число за тази против Covid-19. Мога да потвърдя с безспорна сигурност, че никоя от имунизациите, предопределени за Камила Джорджи и нейното семейство, не беше инжектирана “ – декларира лекарката.

Джорджи и нейното семейство не са единствените звезди в Италия, попаднали в полезрението на управляващите след разразяването на абсурда. Друга известна персона, която сега е обект на следствие, е певицата Франческа Калеаро, известна с артистичния си псевдоним Madame.

Камила Джорджи е упрекната в това, че благодарение на подправения документ е получила правото да взе участие в голям брой WTA шампионати, където имунизацията против Covid-19 е била наложително изискване за играчите. La Repubblica оповестява, че полицията във Виченца към този момент се е свързала с италианската тенис федерация, която от своя страна е подала сигнал в International Tennis Integrity Agency (ITIA).

Ако бъде приета за отговорна, спортните права на Джорджи ще бъдат спрени за интервал, избран от ITIA. През предишния сезон тя игра на шампионати в Австралия, Канада и Съединени американски щати, като и в трите страни условието за Covid-19 документ бе наложително за идващите чужденци. При потвърдена виновност Джорджи може да стане обект на в допълнение следствие и обособени наказания от страна на граничните управляващи във въпросните страни.

Течащото следствие няма да попречи на Джорджи да стартира новия сезон в Тура. Вчера италианката дойде в Аделаида, където ще играе в квалификациите за WTA 500 шампионата идната седмица. Нейна съперничка в първи кръг ще бъде Сорана Кърстя (№45), а при триумф Джорджи ще се изправи против Кая Канепи (№32) или Анна Бондар (№77) в борбата за място в главната скица.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР