Проблемите на Facebook с намесата в руските избори, фалшивите новини

...
Проблемите на Facebook с намесата в руските избори, фалшивите новини
Коментари Харесай

Скандалите не са повлияли на печалбата от реклама на Facebook

Проблемите на Фейсбук с намесата в съветските избори, " подправените вести " и непозволено употребяваните персонални данни бяха част от водещите новинарски заглавия, отбелязва Асошиейтед прес.

Изглежда обаче те не са засегнали резултатите на компанията до момента, защото рекламодателите не престават всеобщо да употребяват услуги на компанията.

Приходите на Фейсбук, които значително идват от реклами, са скочили с 49 % до 12 милиарда $ през първите три месеца на годината, разгласи нощес компанията. Печалбата е повишена с 63 % до 5 милиарда $.

И макар онлайн акцията " ИзтрийФейсбук " броят на дневните и месечните консуматори се е нараснал. Над 1,45 милиарда души ревизират Фейсбук минимум веднъж дневно, което е с 13 % повече по отношение на година по-рано.

Фейсбук е втората по величина цифров платформа за стартиране на реклами след Гугъл. Компанията е получила 39,94 милиарда $ през 2017 година, което е към 17 % от общите разноски за онлайн реклама, съгласно компанията за данни eMarketer.

Какво прави Фейсбук толкоз прелъстителен за рекламодателите? Самите данни, които са в центъра на неотдавнашния скандал за персоналните данни. Рекламодателите разчитат на голямото количество данни, които Фейсбук събира от 2,2 милиарда консуматори, с цел да насочат най-точно рекламите си.

Фейсбук обаче се сблъсква с рецензии за това по какъв начин употребява данните на потребителите си, откакто се появи новината през март, че компанията за данни, обвързвана с американския президент Доналд Тръмп, Cambridge Analytica е събирала информация за 87 милиона консуматори.

След експлоадирането на абсурда имаше известна шумотевица, че рекламодателите ще изоставен платформата. Няколко компании, в това число Commerzbank и Sonos краткотрайно стопираха рекламите си. Ако други компании бяха последвали този образец, това щеше да е огромен проблем за Фейсбук, който получава 98 % от приходите си от цифрова реклама.

Рекламодателите обаче подцениха абсурда.

На 21 март в ефира на Си Ен Ен създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг сервира извинения за случилото се. Той даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да не позволява ново приключване на персонални данни на консуматори.

Рекламните доходи на Фейсбук за 2017 година набъбнаха с 49 %, само че това е закъснение по отношение на растежа от 57 % през 2016 година, съгласно компанията eMarketer. Очакванията са тази година приходите да продължат да забавят растежа си до 22 %.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР