Проблемите на децата и хората с увреждания ще бъдат разглеждани

...
Проблемите на децата и хората с увреждания ще бъдат разглеждани
Коментари Харесай

Работни групи ще обсъдят проблемите на хората с увреждания и децата с хронични заболявания, редки болести и диабет

Проблемите на децата и хората с увреждания ще бъдат обсъждани в специфични работни групи и ще бъдат направени оферти за промени в нормативната уредба. Специално внимание ще бъде обърнато на проблемите на хронично болните деца, проблемите на децата с диабет, децата с повреден слух и децата с епилепсия, проблемите на ТЕЛК и НЕЛК и процедурите, с които хората се сблъскват. В кръглата маса се включиха от Асоциацията на родители на деца с епилепсия, Асоциация на родителите на деца с повреден слух, Националния алианс на хората с редки заболявания, Българска асоциация на експертите по здравни грижи, както и представители на Национален осигурителен институт, НЗОК, Министерството на здравеопазването и други.

" Проблемите, които са свързани със листата за медицинските произведения и помощните средства и средствата, които би трябвало да бъдат в допълнение отпуснати, защото към този момент описът е осъвременен и се надяваме да имаме по-добри механически средства, медицински произведения и помощни средства за хората с увреждания. Много са тематиките, които се преглеждат, както виждате, само че в действителност концепцията е да стартираме да имаме съответни решения и както се споделя в тази парламентарна рецесия, даже и да пристигна последващо държавно управление, то да има към този момент готовите решения и да стартира да го придвижва. Целта е да обобщим всички проблеми, които бяха поставени на масата и са поставени на масата от най-малко 1-2 години и да стартираме незабавно по-късно кардинални работни групи, които да стартират по единичните проблеми да работят. Като този път те ще бъдат образувани в границите на народните представители, представители на министерствата и представителите на гражданските организации, тъй че по всеки съответен проблем да има изведени сега оферти и които оферти да стартират да бъдат гледани на работна основа всъщност и да обсъдим какво можем в доста къси периоди да свършим ", разясни депутатът от ПГ на ПП-ДБ Елисавета Белобрадова.

На кръглата маса, проведена от парламентарната група на Продължаваме промяната - Демократична България, беше наранена и тематиката с палиативните грижи за децата, както и казусът с незадоволителния брой медицински експерти. Между двата панела на кръглата маса беше открита и изложбата " За всяко дете ", самодейност на сдружението " Култура без граници ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР