Проблемите на десетки граждани изслуша народният представител от ГЕРБ проф.

...
Проблемите на десетки граждани изслуша народният представител от ГЕРБ проф.
Коментари Харесай

Граждани пред проф. Ангелов: Промяната в страната - нарастващи цени, сбъркани пенсии и здравни неуредици

Проблемите на десетки жители изслуша националният представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов по време на приемната си във Велико Търново. Пред някогашния министър на опазването на здравето хората споделиха терзанията си от непрекъсващо възходящите цени, без да има съответна смяна в приходите. Те сложиха редица въпроси – от персонални до институционални, решенията на които се отсрочват с повече от половин година.

Мъж със характерни съпътстващи болести изиска съвет от проф. Ангелов кой тип ваксина против ковид да си сложи. Великотърновецът сподели, че обещаната от държавното управление разяснителна акция по този начин и не се случва, поради което хората са комплицирани, а израз на това е неналичието на предпочитание за всеобщо имунизиране.

Възрастна жена от Дебелец показа, че индексацията на пенсиите не дава отговор на упованията на хората и несправедлива. Тя показа, че има 43 години трудов стаж като фрезист, само че получава идентична сума с различен човек, работил едвам 22 години. Дамата призна, че пенсията, която е получила последния месец даже е по-ниска от тази в предходния, макар обещанията на управляващите, че след индексацията и понижените с 60 лв. добавки поради пандемията разлика в пенсиите няма да има.

Бизнесмен от остарялата столица съобщи, че от ден на ден локални бизнесмени са пред банкрут поради цените на електрическата енергия и природния газ. Вдигането им води до спад на потреблението, което се усеща всеобщо в по-малките градове в страната. Според него обещаните обезщетения не могат да покрият загубите и в идващите месеци доста хора ще останат без работа.

За забавени с месеци решения на ТЕЛК алармираха в приемната двама великотърновци. След бързата реакция на проф. Костадин Ангелов от лекарската комисия в Старата столица се ангажираха с бързо решение на пациентските проблеми.

Жители на общината пристигнаха да изразят недоволството си от безредните ограничения на държавното управление както във връзка с здравната, по този начин и във връзка с икономическата рецесия.

Приемната на проф. Костадин Ангелов слага началото на поредност от негови срещи с жителите на Велико Търново и района, които ще се организират регулярно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР