Проблемите на бюджета вече удрят българската икономика (инфографика)Икономиката на България

...
Проблемите на бюджета вече удрят българската икономика (инфографика)Икономиката на България
Коментари Харесай

Вечерни новини: Нов мегафонд за бедствия; Проблеми за българската икономика

Проблемите на бюджета към този момент удрят българската стопанска система (инфографика)
Икономиката на България е пораснала с 1.9% през второто тримесечие по отношение на съпоставимия интервал на 2022 година Първата проверка на данните на Националния статистически институт (НСИ) усилва леко растежа на брутния вътрешен артикул (БВП) – с 0.1 прочие пункт по отношение на експресните данни, оповестени на 16 август.
Общините скоро ще могат да глобяват водачи
Общините ще имат права да глобяват водачи, които правят нарушавания, само че единствено в случай че те са открити с камери на локалните управляващи. Ако изискването е на разположение, то 70% от приходите от нарушаванията ще отиват в бюджетите на общините. Промените в Закона за придвижване по пътищата, препоръчани от ГЕРБ, бяха признати на първо четене в Народното събрание, само че със поръчка за прекрояване сред двете гласувания.
Василев разгласи основаването на нов мегафонд за бедствия и повреди
В държавния бюджет за 2024 година ще бъде заложено основаването на нов, по-голям фонд, който да финансира действия строителство, ремонт и поддръжка на инфраструктурни уреди, които защищават от бедствия и наводнения, сходни на тези в Царево. Финансовият министър Асен Василев разгласи, че фондът ще е дълголетен и ще разреши „ ритмична работа “ по разчистване и ремонт на речни корита, дерета и други
Жилищното строителство в еврозоната се срутва
Жилищното строителство в еврозоната е намаляло с най-бързия си ритъм през август от началото на пандемията, откакто растящите лихви и високата инфлация са засегнали строителната активност, пише  Financial Times

Индексът на мениджърите по покупките в строителството в еврозоната HCOB, който следи общата интензивност в бранша, е намалял от 43.5 пункта през юли на 43.4 пункта през август, най-ниското му равнище от началото на тази година, спадайки още по-надолу от равнището от 50 пункта, което разделя растежа от свиването.
Nestle купува бразилски производител на премиум шоколад
Nestle купува мажоритарен дял в бразилския производител на премиум шоколад Grupo CRM, заяви швейцарската хранителна група в четвъртък. Grupo CRM ръководи модел, ориентиран непосредствено към потребителя, с повече от 1000 шоколадови бутика под марките Kopenhagen и Brasil Cacau и мощно, възходящо онлайн наличие.
BAT продаде бизнеса си в Русия
British American Tobacco (BAT) разгласи, че е продал бизнеса си в Русия на локалния си мениджърски екип. До тук се стигна откакто производителят на цигари Camel и Lucky Strike се ангажира да напусне Русия, четвъртият по величина пазар на цигари в света, през март 2022 година след нахлуването на Москва в Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР