Проблемите на бойната авиация са неглижирани от години. Така министърът

...
Проблемите на бойната авиация са неглижирани от години. Така министърът
Коментари Харесай

Проблемите на авиацията са от години, не от снощи, обясни военният министър

Проблемите на бойната авиация са неглижирани от години. Така министърът на защитата Красимир Каракачанов разяснява отхвърли на водачите в авиобаза Граф Игнатиево да летят поради неприятни условия.

" Това, което съществува в авиацията, е проблем, тъй като доста години не е обръщано съществено внимание. Проблемът не е от нощес, от 6 месеца или от година, посочи той. Много апелирам проблеми от болната глава да не се поставят на хубавичко, сподели пред публицисти в Горни Дъбник.

Той изясни, че нов изтребител за авиацията ще бъде платен, а неговата упоритост била поддържането на остарялата техника и пазаруването на нова да вървят редом. 

Каракачанов сподели, че е сериозно положението във всички типове въоръжени сили.

" И в сухопътните войски се употребяват машини от времето, когато са купувани самолетите. Същото е положението и във флота, единствено че няма по какъв начин това да бъде решено с магическа пръчка, откакто 25 години не е правено нищо или съвсем нищо - няма по какъв начин това да бъде решено за месец или два ", сподели вицепремиерът.

Той добави, че има три плана за рационализация - единият е за нова бронирана машина за пехотата, строителство на два кораба и за закупуване на нов изтребител. Това са неща, които ще костват на бюджета на България 3,5 милиарда и аз не желая тези неща да стават на тичешком и след мен някой да откри, че има пропуски, нарушавания или че са направени неизгодни покупко-продажби, бе безапелационен Каракачанов.

" На тези, които ми приказват единствено за 9 нови изтребителя, задавам въпроса, в случай че ние зарежем 43 самолета, които можем да ремонтираме, и ги изоставим в хангарите, с 9-те нови, които ще придобием един ден, считат ли, че ще решим казуса - няма да го решим. Нещата би трябвало да се движат редом - от една страна, поддръжка и рационализация на съществуващата авиация и в това време водене на договаряния за закупуване на нови изтребители. Това, което е правено 25 години, за мен е закононарушение. Защо тогава не са сложили въпроса тези будни съвести ", попита риторично вицепремиерът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР