Проблемите на биатлонистите ни в стрелбата продължиха и в днешния

...
Проблемите на биатлонистите ни в стрелбата продължиха и в днешния
Коментари Харесай

Нашият, завършил последен в Пьонгчанг: Чувствах се по-бърз от вчера

Проблемите на биатлонистите ни в стрелбата продължиха и в днешния старт от олимпийската стратегия в Пьонгчанг. Двамата ни най-хубави състезатели Красимир Анев и Владимир Илиев финишираха надлежно на 45-о и 46-о място, а минути по-късно разкриха и аргументите за слабата си пукотевица. Антон Синапов пък изрази разочарованието си, след като остана на последното 60-о място.

„ Много са грешките в стрелбата. Имаше мощен вятър при второто ми посещаване на рубежа. След това пък аз сбърках няколко пъти, изпуснах лесни изстрели. Днес задачата ми обаче беше просто да се придвижа колкото мога по-напред, тъй като потеглих доста обратно и нямах шансове за кой знае какво класиране. Всичко беше обикновено, ските бяха положителни, усещах се чудесно. В интерес на истината чаках да мина повече места напред. Вчера да вземем за пример умерено можех да съм в Топ 10 при чиста втора пукотевица. Гледах записа, анализирахме нещата с треньора, само че това е биатлона. Надявам се в идващите стартове да съм по-добре, виждам напред ”, разяснява Владимир Илиев. 
 
„ Вчера дадох обещание да опиша какво се е случило в спринта и мога да кажа, че пропуските са си били напълно по моя виновност. Днес всичко стартира добре на лежащ, само че на правия към този момент усещах огромна отмалялост (б.р. точно там Краси направи всичките си пропуски) и не се получиха нещата. Не това обаче беше повода за грешките ми. Просто имаше и вятър, и не ми се получи стрелбата. Сега имам два дни, в които се надявам да се възстановя, тъй че нека в самостоятелния старт да съм по-добре ”, изясни минути след финала Анев.

„ Разочарован съм. Във втората част на надпреварата не ми се получи стрелбата. Но от време на време, когато доста искаш нещо - то не се получава. Ще направя леки корекции, най-много от състояние прав, само че като цяло няма доста време до идващия старт. Напрежението се усеща, когато си на олимпиада и е доста по-трудно да се концентрираш и да покажеш най-хубавото от себе си. Чувствах се по-бърз от през вчерашния ден ", сподели последният при днешния старт Антон Синапов. 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР