Проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а

...
Проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а
Коментари Харесай

Гешев: Проблемите на българското правосъдие не са само в прокуратурата, а в съда, в МВР, в законодателството

Проблемите на българското правораздаване не са единствено в прокуратурата, а в съда, в Министерство на вътрешните работи, в законодателството. Някой би трябвало да седне и да реши действителните проблеми, а не да се занимава към този момент 30 години с така наречен, както аз споделям, измислена правосъдна промяна, която се състои в това да закриеш, да махнеш някой и да сложиш личен човек или да обслужиш някой олигарх с някои промени, които няма да изтъквам, и да реализираш, може би, някои плюсове. Това сподели пред публицисти в Плевен основният прокурор Иван Гешев.

Според него отрицателните последици от закриването на спецпрокуратурата се усещат в взрив на престъпността през последните пет-шест месеца. По думите му най-осезателно това ще бъде усетено от българските жители.

„ Ние имаме разбирането, че без значение кой е отпред на избрани държавни институции, институциите би трябвало да си взаимодействат. За мен е обидно някой като каже, че няма да работи с този, тъй като той е отпред на избрана институция “, сподели още Гешев.

По мотив огласената информация, че има отвод на прокурор да бъдат арестувани двамата служители на реда, станали очевидци на злополуката на околовръстното шосе на София, за която е упрекнат Димитър Любенов, Гешев сподели, че тук „ става въпрос за правосъзнание, което значи осведоменост за правото и правните правила “: „ Това изказване, мисля, че на министъра на вътрешните работи, не кореспондира със законодателството в страната и с обстоятелствата по делото. Не го настоявам аз, през вчерашния ден има известие на уеб страницата на Софийска градска прокуратура, където е цялата фактология. Явно някой е подвел министъра на вътрешните работи и му е дал погрешна информация. “

По мотив следствието на злополуката в Шумен, където изгоря автомобил, материално доказателство, на охранителен паркинг на Министерство на вътрешните работи Иван Гешев съобщи: „ Нямам подозрение в работата на прокурорите от град Шумен, имам индикации за проблеми в други правоохранителни институции “.

„ Дали е издържало обвиняването или не, не съм си разрешил да разясня правосъдните решения. Колегите работят с доказателства, които се събират от Министерство на вътрешните работи. Не упреквам никой и не извинявам никой, тъй като не съм осведомен с делото “, съобщи Гешев.

Главният прокурор Иван Гешев взе участие в Плевен през днешния ден в откриването на самодейността: „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР