Проблемите на българо-турската граница са били обсъдени на среща между

...
Проблемите на българо-турската граница са били обсъдени на среща между
Коментари Харесай

Турски и български представители обсъдиха проблемите на българо-турската граница

Проблемите на българо-турската граница са били разисквани на среща сред виновни представители на Турция и България, която се състоя на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " край турския град Одрин.

На срещата са били разисквани компликациите при прекосяването на товарните МПС-та през граничните пунктове и оферти за решение на казуса, се оповестява през днешния ден на уеб страницата на валийството на Одрин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Специално внимание е било отделено на въпросите за понижаване на времето за превозването на товари с хладилни камиони през граничните пунктове, както и на битката против контрабандата на артикули и опиати.

Сътрудничеството при обмена на информация сред граничните и митнически служби също е било разисквано.

От турска страна в срещата са взели участие валията на Одрин Юнус Сезер, заместник-министърът на търговията Сезаи Учурмак, представителят на турското министерство на външните работи за Одрин Мурат Ахмет Йорюк, посланикът на Турция в София Н.Пр. Айлин Секизкьок и генералният шеф на турските митници Мустафа Гюмюш.

От българска страна в срещата са взели участие шефът на Агенция " Митници " Павел Тонев, шефът на дирекция " Международна активност " в организацията Гинка Конярска и други виновни представители.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР