Проблемите между двете управляващи формации продължават, като днес в парламента

...
Проблемите между двете управляващи формации продължават, като днес в парламента
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще мисли какво да прави с ГЕРБ, не изключва оставка на правителството

Проблемите сред двете ръководещи обединения не престават, като през днешния ден в Народното събрание от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) даже заговориха за оставка на държавното управление.

Парламентарната група по този начин и не влезе в пленарната зала в символ на митинг против държанието на ГЕРБ през последните няколко дни, като уличи партията на Бойко Борисов, че се пробва да образува прикрито болшинство с Движение за права и свободи и " Възраждане ". От ПП-ДБ подчертаваха върху промяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов, проваленото чуване на правосъдния министър Атанас Славов в зала и в комисията по правни въпроси, което беше саботирано точно от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

От ПП-ДБ считат, че е нарушена и първична сделка за това всички претенденти за ръководители на регулаторните органи да бъдат деликатно обсъждани и да са с безупречна известност.

" Ако някой си мисли, че до момента в който имаме държавно управление... това ще бъде цената: че всички регулатори ще бъдат сменени с това прикрито болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", доста се лъже. Няма по какъв начин да дадем контрола на това болшинство без разискване, скрито и небрежно ", съобщи Кирил Пектков.

Той разгласи, че цялата им парламентарна група привиква през днешния ден заседание, на което да решат какво да вършат, в случай че нарушаването на договореностите от страна на ГЕРБ продължи.

" Даването на оставка евентуално е вероятен резултат ”, съобщи Петков.

Само няколко минути по-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази своите подозрения за това, че въобще ще се стигне до ротация на кабинета - какъвто е първичният проект на двете най-големи парламентарни групи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР