Проблемите, които решихме в здравеопазването, са много. Това заяви пред

...
Проблемите, които решихме в здравеопазването, са много. Това заяви пред
Коментари Харесай

Меджидиев: В България здравеопазването е безплатно

Проблемите, които взехме решение в опазването на здравето, са доста. Това съобщи пред Българска национална телевизия здравният министър Асен Меджидиев.

Той е удовлетворен, че е и в РЗИ, дал е старт на детската болница и. Това са старания на цялото държавно управление, регистрира министърът. Всички са обединили напъните си да има незабавна помощ по въздух.

Той се надява още през лятото да получим два хеликоптера. Започва и образованието на екипите. Нивото ни на обслужване не е ниско, а е високо, посочи Меджидиев.

Майчиното и детско опазване на здравето са народен приоритет, по думите му. Имало експерти.

Парите за опазване на здравето постоянно ще бъдат в дефицит , счита здравният министър. Не е значимо какъв брой са парите за здраве, а по какъв начин се разходват.
 Две от пет площадки за мед. хеликоптери са ясни
Две от пет площадки за мед. хеликоптери са ясни

Министерство на превоза пуска бърза социална поръчка за още два хеликоптера

В България съответно се справихме с COVID-19, изясни Меджидиев. Принудени сме да купуваме ваксини до 2025 година Тази година би трябвало да. В България COVID обстановката отмина, акцентира той. Това са пари, хвърлени напразно, добави Асен Меджидиев. Не е имиджово за Министерски съвет да бъдем принуждавани да закупване тези ваксини, безапелационен бе той.

С парите, които ще платим за ще построим детската болница и ще останат пари , съгласно здравния министър. В момента няма никакви искащи да си слагат ваксини. Населението няма потребност от това, по думите на Меджидиев. Сега има дефицит на ваксини против грип. Грипът протича по-тежко в този момент, в сравнение с COVID-19.
 Меджидиев не вижда за какво да купуваме още коронавирус ваксини, които ще бракуваме
Меджидиев не вижда за какво да купуваме още коронавирус ваксини, които ще бракуваме

Той настоя пред еврокомисар Стела Кириакидес за преустановяване на контракта с Pfizer

В България имаме гратис опазване на здравето, изясни здравният министър по отношение на и здравната вноска. Държавата постоянно заема разпоредбите позиция, разясни той. Не е в този момент обаче моментът за растеж на потребителската такса.

Два месеца екипът на Министерство на здравеопазването не е спал, с цел да обезпечи медикаменти. Отнети са две позволения на търговци на едро, а инспекциите не престават. е оставено без надзор . Меджидиев чака парламент, с цел да внесе законови промени. В момента липсват малко медикаменти. Министерство на здравеопазването следи бъдещи неналичия, с цел да подсигури медикаменти.
 Личните лекари упорстват за съответна потребителска такса
Личните лекари упорстват за съответна потребителска такса

Брънзалов поддържа концепцията и за включване на имунизацията за варицела в имунизационния календар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР