Проблемите българите в Молдова са много и са по-особени. Предстои

...
Проблемите българите в Молдова са много и са по-особени. Предстои
Коментари Харесай

Българите в Молдова търсят подкрепа сред депутатите

Проблемите българите в Молдова са доста и са по-особени. Предстои административна промяна и авансово се приказва за разпродажба на Тараклийския регион . За това предизвести ръководителят на българската община на Република Молдова Георги Бърбаров в Народното събрание пред News.bg по отношение на проблемите на българите в Молдова и по какъв начин те да бъдат решени.

Той изясни, че ръководителят на 48-то Народно заседание Вежди Рашидов заречен да се резервира Тараклийският регион като регион, в който плътно живеят българи. Бърбаров чака поддръжка от всички партии в Народното събрание. Той посочи, че за разлика от правата на българите в Северна Македония, то тези на сънародниците ни в Молдова се признават и зачитат. " Днешният парламент в Молдова е прорумънски надъхан и промяната може да не мине " , притеснява се Георги Бърбаров.

Той уточни, че българите в Молдова, а и Молдова като страна има терзания, че войната в Украйна може да засегне и тях. Бежанците, които избягали от Украйна им се оказва помощ в Тараклийския регион, сподели още Бърбаров, който се надява региона да се резервира.
 Ще бъде открит български културен център в Тараклия, Молдова
Ще бъде открит български културен център в Тараклия, Молдова

Той ще носи името " Васил Левски " и би трябвало да бъде отворен до 3 месеца, по предложение на Възраждане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР