Проблеми в Националната електронна информационна система спъва работата на директорите

...
Проблеми в Националната електронна информационна система спъва работата на директорите
Коментари Харесай

На прага на 15 септември: Директори алармират за проблеми в ...

Проблеми в Националната електронна осведомителна система спъва работата на шефовете на учебни заведения в страната дни преди 15 септември.

Десетки шефовете сигнализираха за бавната и непрекъснато сриваща се система, в която би трябвало да попълнят огромен размер от данни преди началото на образователната година. Новата система работи от януари месец тази година, само че и тогава е създавал проблеми на шефовете, написа  dnes.bg.

От началото на август до в този момент има проблем при въвеждането на данни в новата електронна система към Министерството на образованието. В нея шефовете би трябвало да вкарат цялата информация за учебното заведение.

" Негативът е, че очевидно няма задоволително съдържимост и опция да поеме толкоз доста информация за малко време. Ако не бъде запълнен напълно, няма да я има информацията в електронните дневници. Няма нищо толкоз трагично, като се изключи че няма да можем да осведомяваме родителите за разнообразни събития, които незабавно стигаха до тях, а ще продължим да се занимаваме да попълняме информация в националния електронен притежател ", изясни шефът на 119-то учебно заведение Диян Стаматов.

Eлектронните дневници са единственият метод родителите да се осведомят за своите деца. За да проработят дневниците от 15 септември се постанова шефовете да попълнят данните през нощта, тъй като само тогава системата работи, въпреки и постепенно, показват шефовете.

" Това се случва през нощта, в късните часове на денонощието, след работно време и за тези хора също е в действие кодексът на труда. Също би трябвало да си отпочинат и тази доброволна тружеска интензивност, която върви от 20 август, тя демонстрира една несвършена работа на разнообразни институции ", посочи Стаматов.

От Министерството на образованието настояват, че проблем в системата сега няма.

" Националната електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение сега действа. На 5 септември имаше усложнения в работата ѝ. Причината беше огромният брой консуматори, които качваха данни в системата по едно и също време. Впоследствие системата беше подсилена механически, тъй че от към 12:00 ч. на 9 септември тя работи без усложнения ", оповестиха от Министерството.

Междувременно всички шефове се надяват системата да проработи без проблем и да стартират образователната година сполучливо.

В тази електронна система попадат и електронните дневници, с които учебните заведения би трябвало да проработят от тази образователна година.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР