Проблеми с простатната жлеза могат да бъдат едно от усложненията

...
Проблеми с простатната жлеза могат да бъдат едно от усложненията
Коментари Харесай

Пловдивски лекар: Омикрон може да причини простатит

Проблеми с простатната жлеза могат да бъдат едно от затрудненията след прекаран COVID-19 при мъжете. Това демонстрират наблюденията на общопрактикуващия доктор доктор Цветомир Мирославов.

„ Като цяло разновидността Омикрон протича по-леко от предходните. Оказа се обаче, че след това доста мъже развиват простатит”, заяви пред TrafficNews медикът.

Простатитът, или възпалението на простатната жлеза, е един от най-честите урологични проблеми при мъжете. Ако бъде оставен нелекуван, простатитът може да докара до редица нежелани последици, измежду които импотентност, неплодородие и възпаление на прилежащи на простатата органи.

„ Някои от моите пациенти стигнаха до катетеризация. И освен това не става въпрос за доста възрастни мъже. Имам и пациенти на 50-60 години с простатит след преболедуван Омикрон”, добави доктор Мирославов.

Според него единственият метод да се избегнат сходни затруднения е имунизацията.

„ Крайно време е хората да схванат, че коронавирусът не е грип. Това е съдово заболяване и може да „ удари” на всички места, където има съдове. И предварителната защита е да се имунизират”, сподели фамилният доктор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР