Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще

...
Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат проблемите с доставки на ваксини и пътуванията в ЕС |

Проблеми с производството и доставките на ваксини в Европа ще са акцент на онлайн съвещанието на Европейския съвет, който стартира по-късно през днешния ден. Липсата на съгласуваност за пътуванията в Европа е друга гореща тематика в дневния ред.

Засега в Европейски Съюз няма единогласие по какъв начин удостоверенията да се ползват, посочи почитан европейски посланик. Той означи, че Естония създава взаимно със Световната здравна организация (СЗО) цифрово уверение, което да може да се признава на всички места по света, осведоми Българска телеграфна агенция. Европейската комисия по-рано тази седмица предложи данните за ваксинираните да се подават в общ международен указател под надзора на СЗО.  

Все още Европейски Съюз чака отговор дали имунизираните могат да бъдат преносители на вируса на новата болест. Засега няма решение и какви да бъдат условията по отношение на хората, които не са получили ваксина, само че са преболедували коронавирус и са придобили естествена имунна отбрана, посочи дипломатът. 

По неговите думи краткосрочната задача е в Европейски Съюз да се обезпечи независимост на придвижването през вътрешните граници, когато е обвързвано с комерсиална активност. Пътуванията за забавление към момента би трябвало да бъдат възпрепятствани, добави той.  

Белгия, Дания, Испания, Литва и Полша изпратиха писмо в навечерието на Съвета до ръководителя Шарл Мишел. Трябва незабавно увеличение на индустриалния потенциал за ваксини в Европа, упорстват те. 

Пред комисиите по публично здраве и по индустрия на Екологичен потенциал с присъединяване на еврокомисарите по опазване на здравето Стела Кириакидис и вътрешен пазар Тиери Бретон ще приказват шефове и президенти на AstraZeneca, Moderna, CureVac, Novavax, Johnson & Johnson, Pfizer и Sanofi. Изслушването стартира в 17 часа наше време и е планувано да продължи 3 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР