Проблеми с машините за гласуване има в някои от избирателните

...
Проблеми с машините за гласуване има в някои от избирателните
Коментари Харесай

Ето в кои секции в София има проблем с машините

Проблеми с машините за гласоподаване има в някои от изборните секции в София, оповестиха от Районните изборни комисии (РИК).

В 24-та РИК в столицата не работят машини в седем секции, което е открито още през вчерашния ден. Гласуването там ще продължи с хартиена бюлетина. Нови машини няма да бъдат доставяни, споделиха за Българска телеграфна агенция от РИК. Изборният ден е почнал обикновено, всички членове на секционните изборни комисии (СИК) са се явили в точния момент.

В 23-та РИК изборният ден също е почнал без проблеми. Единствено една секция в регион " Витоша " е отворила малко по-късно, тъй като се е развалила бравата на помещението и от СИК не са могли да отворят вратата, изясни Полина Витанова, секретар на 23-та РИК. Тя осведоми още, че има няколко машини, които зацапват или не излиза за кого е гласувано на разписката. В момента чакаме техника, с цел да забележим дали ще може да се в профил казусът, уточни Витанова.

В 25-та РИК изборният ден е почнал в спокойна конюнктура, оповестиха от РИК. Оттам осведомиха за проблеми с няколко машини, под въпрос е дали гласуването с тях ще бъде продължено или ще се премине към хартиени бюлетини.

В над 1600 секции ще се гласоподава в София на предварителните парламентарни избори на 2 април.
ТЕМА преди 15 минути 263 преди 17 минути 349 преди 20 минути 140
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР