Проблеми с инфраструктурата в авиобаза Граф Игнатиево“ могат да създадат

...
Проблеми с инфраструктурата в авиобаза Граф Игнатиево“ могат да създадат
Коментари Харесай

Инфраструктурата е главен проблем за приемането на новите F-16

Проблеми с инфраструктурата в авиобаза „ Граф Игнатиево “ могат да основат неприятности за приемането на новите изтребители F-16 Block 70, първите самолети се чакат идната година, съобщи кореспондент на БГНЕС, базирайки се на отчета на Министерството на защитата за положението на българската войска.


МО се бори с големите забавяния в инфраструктурните планове за употреба на новите самолети. Министерството се пробва да приоритизира най-важните планове, с цел да се приближи до нужния стандарт допустимо най-бързо.

Само 5 контракта са с завършено строителство, като 23 са в разнообразни стадии на осъществяване.

Също по този начин има проблеми с отводняването на пистата.

„ В края на 2023 година са докладвани проблеми с отводняването на пистата за политане и кацане. Предлаганите спомагателни действия са оценени на близо 50 млн. лева “ оповестява МО.

Подготовката на летищата в Крумово и Безмер продължава.

„ Многото корекции на заданията за планиране по подписаните контракти са една от аргументите към момента за някои от обектите да няма приключени и признати Инвестиционни планове. “

„ Летаргията “ в МО слага новите изтребители в обстановка, че когато станат подготвени, няма да има къде да отидат. Това може да докара до потребността да се заплаща наем за съхранението на машините.

Министерството се пробва да форсира „ разнообразни обекти в подобен ред, че значимите обекти да бъдат завършени в точния момент за приемането на самолета “. Това включва и преустановяване на някои от договорите и наново образуване на процедури за подписване и осъществяване, което в допълнение забавя процеса. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР