Проблеми с хакерска атака отложиха с близо десетина дни гласуването

Проблеми с хакерска атака отложиха с близо десетина дни гласуването ...

Хакерски проблеми забавиха гласуването на 100% Power Мача на звездите.


Проблеми с хакерска атака отложиха с близо десетина дни гласуването за избор на играчи в 100% Power Мача на звездите от календара на Националната баскетболна лига, който ще се състои на 22 април в Арена "Ботевград", съобщиха организаторите.

Буквално часове преди вотът да тръгне в интернет страницата www.allstar.bg, настъпи пробил в сигурността на анкетата.

За да се преодолее слабостта в сигурността, организаторите отложиха старта на гласуването за 14 март.

Продължителността му ще бъде точно 10 дни, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите. Изборът, който феновете правят е за 20 играчи - по 10 българи и чужденци, които ще бъдат разпределени в двата отбора.

Останалите 4 състезатели ще бъдат квота на треньорите и организаторите от "СпортЛаб", Национална баскетболна лига и Българска Федерация Баскетбол. "Извиняваме се на най-нетърпеливите фенове, че не успяхме да спазим първоначалния срок за старт на вота, но предпочетохме да не си правим експерименти. Едно опорочено гласуване щеше да е много по-лошо за събитието от забавянето във времето. До датата на 100% Power Мача на звездите има почти месец и половина, така че няма да имаме проблем да направим успешна кампания", коментира Стефан Августинов - организационен директор на състезанието.

По решение на организаторите, в списъка за гласуване са включени и новите имена в отборите - бившият капитан на националния отбор Филип Виденов, както и новите чужденци на Левски Лукойл и Берое.

Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград.

Източник: gong.bg