Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко. Зрители

...
Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко. Зрители
Коментари Харесай

Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко

Проблеми с доставката на дърва за огрев в Пернишко. Зрители на Българска национална телевизия от село Сирищник се оплакаха, че са поръчали и платили дървата си още през септември. Горското стопанство в Земен обаче още не ги е доставило. Така 20 души - най-вече пенсионери са принудени да стоят на студено в домовете си, с цел да пестят от сметките за ток.

Сирищник, Ковачевци

Температурата в дома на Вера Борисова е 10 градуса. Възрастната жена живее сама. Тази зима пали печката рядко, тъй като съвсем е изчерпала запасите от дърва. А доставката на нови се бави.
Вера Борисова: Платени са още на пети септември и оттогава до през днешния ден все се оправдават, че нямат коли, че не е минало търга.
Вера рядко включва и електрическите уреди за отопление в дома си.
Вера Борисова: Като съм се облякла по този начин го включа. И по този метод заставам. Благодарение на децата, мога да се оправя и да си платя тока освен това състояние.
В сходна обстановка са още 19 души от Сирищник.
Теменужка Христова: Топлим се, каквото сме имали през предходната година и към този момент се свършиха.Вичка Димитрова: Токът при нас е доста слаб. Включихме ли печка, би трябвало всичко да изключим.Георги Петков: Ние сме събирали пари за тия дърва и в този момент нито пари, нито дърва.
От горското стопанство в Земен настояват, че доставките се бавят, тъй като цяло лято не намерили компания реализатор. Сключили контракт през септември, само че поради неприятното време компанията не съумяла да стигне до сечището предопределено за потребностите на хората от Сирищник.
Пламен Мишев - шеф на Държавно горско стопанство, Земен: Ще намерим различен вид. Независимо от тези тежки метеорологични условия да ги издължим до 20 декември на всичките, които са фактурирани.Пламен Янев - кмет на с. Сирищник: Ако не се случи, ще оказваме помощ на популацията. Няма да ги оставим да измръзнат.
Според шефа на горското стопанство в Земен, проблеми имат и част от жителите на други обитаеми места. Казва, че дървата на всички ще бъдат доставени до 20 декември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР