Проблеми има – ресурсът на някои от нашите самолети е

...
Проблеми има – ресурсът на някои от нашите самолети е
Коментари Харесай

Продължаваме преговорите за нови изтребители, заяви Каракачанов

Проблеми има – ресурсът на някои от нашите самолети е още няколко часа. Продължаваме договарянията за нови изтребители, ще желаяме и нови предложения. Не желаеме дарове, само че желаеме действителни цени. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

Има контракти за 10 мотора четири нови и шест рециклирани, сподели министърът. Обаче имало проблеми с документите. Сигурността на водачите е най-важна, по тази причина, до момента в който нещата не се изяснят, няма да пуснем тези мотори. Договорът за моторите е подписан на 9 ноември предходната година, сподели Каракачанов като акцентира, че проблемите са напълно документални.

Искам да съм сигурен, че моторите са изрядни, повтори той. Каракачанов още веднъж даде да се разбере, че ремонтът на моторите на МиГ-овете е въпреки всичко положително решение. 90% от техниката в авиацията ни е съветска. Това значи ли, че в този момент единствено тъй като е съветска би трябвало да я унищожим, попита той риторично. Тези нови 8 самолета са единствено началото на модернизацията, сподели той.

Това, че ние ще отделим запас за ремонт и поддръжка на МиГ 29 и СУ, не значи, че няма да търсим нови изтребители. Продължаваме договарянията за нови изтребители – ще желаяме и нови предложения, ще стартираме и нови диалози. Ние сме страна с стеснен финансов запас. Ние не желаеме дарове, желаеме действителни цени, които са в нашите благоприятни условия, сподели министърът като подсети, че ние сме съдружници.
Докато ние като политици не се научим, че когато става дума за национална сигурност, не би трябвало да търсим на ниска цена популизъм. Но ние би трябвало да се простираме съгласно чергата си. В България постоянно се намира претекст да кажеш на черното бяло и това надвива, разяснява Каракачанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР