Проблеми бавят полагането на тръбопровода във Варненското езеро, съобщи на

...
Проблеми бавят полагането на тръбопровода във Варненското езеро, съобщи на
Коментари Харесай

Възникнаха проблеми при полагането на тръбопровода във Варненското езеро

 Проблеми бавят полагането на тръбопровода във Варненското езеро, заяви на брифинг през днешния ден зам.-кметът Христо Иванов, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

" През май месец започнахме осъществяването на ремонта. Бяха доставени тръби, бяха направени изкопни работи. Поради това, че работата съответства с удълбочаване на фарватера на Канал 1 за сметка и от Пристанищна инфраструктура, беше належащо да се изчака да бъде осъществено това удълбочаване, с цел да може след това да се тръгне да се удълбочава по трасето на тръбата.

Когато Пристанищна инфраструктура стартира осъществяването, през август месец се откри, че в част от трасето на тръбата има по-различен геоложки градеж и заради тази причина от Пристанищна инфраструктура ни уведомиха документално, че в тази част преустановяват удълбочаването в тази част на фарватера, защото с технологията, която извършват, не могат да достигнат съответното равнище на дълбочината. Това докара до размисли от страна на проектантите, които взеха решение да бъде направено в допълнение проучване и геоложко изследване на тази част от фарватера, където не беше допустимо да се направи удълбочаване. Преди нова година беше осъществено това изследване и в края на годината получихме доклада на геолога, в който се открива, че в действителност на половината част от фарватера има почва, която е с избрани характерности, което води до това, че заложената в плана технология, не може да бъде спазена.

В момента търсим механически разновидности в две насоки. Първата е пробутване на водоравен сондаж, с цел да може да бъде прокарана тръбата на съответната дълбочина. Вторият вид е да се търси съоръжение, което да направи съответния ров в тези почви ", изясни Иванов. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР