Проблемът вече не е между София и Скопие, а едно

...
Проблемът вече не е между София и Скопие, а едно
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Проблемът вече е между РСМ и ЕС

Проблемът към този момент не е сред София и Скопие, а едно равнище по-нагоре – сред Република Северна Македония и Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът Андрей Ковачев пред Българска национална телевизия.

Припомняме, че на 6-ти май граничната полиция на РСМ не позволи за присъединяване в панихида на българското военно гробище в Ново село край Струмица петима български жители, в това число и евродепутата Андрей Ковачев.

„ Явно е истина, че е имало среща при президента Стево Пендаровски за основаването на черен лист на европейски жители, които не би трябвало да се позволяват под аргумента, че обиждали македонската еднаквост и език. Многократно съм казвал, че всяко човешко създание има право на самоопределение. По същата логичност нямаш право да променяш идентичността на умряли хора, нито на езика, на който са писали “, сподели още Ковачев.

Според него голям проблем в РСМ е, че атмосферата, която е основана, не разрешава някой намерено да се разгласи за българин.

„ И никой не желае да си скапе комфорта – да няма опция за кариерно развиване или децата им да бъдат обиждани. Няма един открит българин в държавната или локалната администрация, прокуратура, в университетския свят. Опасно е. Не е удобно. Може да си албанец и сърбин, само че в случай че кажеш, че си българин – постоянно получаваш отрицателно отношение “, разкри Ковачев.

Етикети: Андрей КовачевРСМ

Свързани изявления

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР