Проблемът в земеделието не е национален български, а общоевропейски и

...
Проблемът в земеделието не е национален български, а общоевропейски и
Коментари Харесай

Вътев: Зелената сделка прави земеделието неконкурентно

Проблемът в земеделието не е народен български, а общоевропейски и той е функционалност от Зелената договорка. Зелената договорка прави неконкурентно земеделието на Европа. Европейските земеделци стачкуват основателно против вноса от трети страни.


Това съобщи министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

Той съобщи, че към 60% от свинското месо, 10% от телешкото и говеждото и сред 90% и 100% от пилешкото месо, което употребява родният консуматор е българско произвеждане.

Министър Вътев заяви пред Нова тв, че следва въвеждането на електронно идентифициране на животни. „ Така във всеки един миг ще знаем къде се откри обещано животно. Но би трябвало да знаем за какъв брой животни търсим устройства, по тази причина сега правим броене. Когато едно животно се подкрепя, то би трябвало да бъде елементарно разпознато “, изясни земеделският министър.

„ Практиката да се подкрепя всеки, който желае значи, че не знаем какво вършим “, безапелационен е министър Вътев. „ Ние имаме ферми с изключителни добиви на мляко и произвеждане на зеленчуци. Тях няма да ги видите на митингите. На митингите са тези, които са не запомнили какво е пазар “, сподели той.

Вътев акцентира, че всички се нуждаят от дотации. „ Докато в Европа се раздават дотации и нашите земеделци се нуждаят от тях. Още повече, че те са ощетени при подписването на контракта за присъединение с изплащането на по-ниски дотации “, съобщи той.

Единствено в България се подкрепят автохтонни породи, до момента в който в останалите страни те са развити до висока продуктивност. „ Те са скъп генофонд, само че би трябвало да дават и продукция “, акцентира земеделският министър.

Други цели се преследват с желаната оставка. „ Това са политически претенции. Те не могат да си аргументират настояванията. Говорих с Габриел, тя е осведомена с вчерашното съглашение, одобрила го е. Хората, които през днешния ден ще стачкуват пред Министерски съвет, непрестанно вършат местни митинги – ту пред Министерство на земеделието и храните, ту пред Министерски съвет “, съобщи Кирил Вътев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР