Проблемът в сектор Култура е , че всеки се опитва

...
Проблемът в сектор Култура е , че всеки се опитва
Коментари Харесай

Министърът на културата Кръстю Кръстев по Дарик: Проблемът в сектор „Култура” е , че всеки се опитва да се спаси по единично

Проблемът в бранш „ Култура ” е, че всеки се пробва да се избави по единично. Това съобщи министърът на културата Кръстю Кръстев в предаването „ Стълбището ” на Дарик радио. По думите му и Министерството, и хората, които основават културата са от едната страна на барикадата.Според Кръстев е належащо са се формулират ясни цели, да има обединяване. Той добави, че културата е призвана тъкмо за това, като въпросът е всеки да надделее над себе си.

Относно бюджетаза бранша, министър Кръстев разяснява, че културата не желае пари за заплати, тя желае пари за работа. По думите му с положителната работа, идват и положителните заплати.

Министърът на културата Кръстю Кръстев уточни проучвания, съгласно които към 40 до 50% от хората, а съгласно него и повече, нямат достъп до изкуство, до представления, концерти, художници и писатели, които по някакъв метод да кореспондират с тях.Кръстев посочи, че достъп до изкуство в България не е усложнен, а може би създателите не са положили задоволително старания да се допрян до хората.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР