"Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само

...
"Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Проблемите с водите в Перник са в цялата система


"Проблемът в Перник не е единствено канализацията, не са единствено довеждащите води, не са единствено течовете или възможните обири, които би трябвало да се потвърдят. Проблемите с водите в Перник са в цялата система ", това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в ефира на Нова телевизия.

"Те стартират още от водопотока, който идва от язовир „ Студена”. Той е едно неповторимо оборудване, което несъмнено би трябвало да го има, само че може би не е довършено ", разяснява той.

„ Не са довършени анализите за други води с изключение на водопотока от Витоша, река Струма и още няколко по-малки реки, които са много по-пълноводни пролетта, само че не и зимата. Разбирам, че до момента постоянно се е разчитало на това на Витоша да има 2 метра сняг и в случай че това не се случи, този язовир ще има проблеми”, сподели още той.

„ Затова една от първите ни задания е да осигурим нужния дебит вода, с цел да може Перник да живее нормално”, безапелационен беше министърът. Според него другият проблем на Перник е пречиствателната станция там.

„ За страдание новата станция, която е нова от 1976 година, не е довършена или най-малко не е проектирана както би трябвало и в този момент, когато вършим пречистване на водата, която да се пусне към Перник, се губят огромни количества вода, които се изхвърлят в реката”, уточни Емил Караниколов.

„ Вече има специалисти, които са на терен и ревизират опцията тази вода да не се изхвърля в реката, а да я връщаме в язовира и тя да минава през още едно филтриране. Така се надяваме да спестим към 30 литра на секунда”, добави още той.

„ В Перник има фрапантни проблеми. Всеки ден се сблъскваме с нови неща”, сподели Караниколов. „ В момента вършим безумни неща, с цел да се позволи казусът в Перник. Правим големи дупки, отвред тече. От през днешния ден започваме напълно радикални дейности ", уточни още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР