Проблемът в Каталуния ще се отрази много негативно на Европа,

...
Проблемът в Каталуния ще се отрази много негативно на Европа,
Коментари Харесай

Йохан Кючук: Ще настояваме за Западните Балкани и кохезионната политика

Проблемът в Каталуния ще се отрази доста отрицателно на Европа, към този момент виждаме следствията от Брекзит. Само няколко дни след резултатите от референдума доста европейски компании заговориха за изтеглянето си оттова. Това не е добър сигнал както за каталунската стопанска система, по този начин и за целия Европейски Съюз. Това сподели в " Денят стартира " Йохан Кючук, евродепутат от АЛДЕ и член на Движение за права и свободи.

Йохан Кючук, евродепутат от АЛДЕ и член на Директива за птиците: Това е и европейски проблем. Това не е първият случай, в който се слага въпроса за независимостта на Каталуния Бяха направени неточности и от двете страни - Мадрид и Барселона. Диалогът няма и не е имал опция в този вид разногласия. Важно е Мариано Рахой и Карлев Пучдемон да проведат диалога за целостта на Испания. Европа има потребност от обединяване, тя е разграничена на скорости, на доста елементи.
Според Йохан Кючук въпросът е по какъв начин каталунците могат да намерят политическо посланичество в границите на обединена Испания. Евродепутатът изрази мнение, че председателството е късмет България да прокара своите хрумвания.
Йохан Кючук, евродепутат от АЛДЕ и член на Директива за птиците: Смятам, че България, като страна член на Европейски Съюз, би трябвало да формулира своя дневен ред. Не съм склонен, че сме дребна страна и не може да образува огромни хрумвания. Ще настояваме Западните Балкани и кохезионната политика да си останат цели. Не одобряваме концепцията, че стандартите са изравнени. България може да бъде доста дейна в отбрана на своите ползи като упорства за своята поддръжка.
Евродепутатът се съгласи с поисканата оставка от Движение за права и свободи на Валери Симеонов, тъй като по думите му той е изрекъл същото като един депутат, който към този момент си е подал оставка. Той изрази мнение, че Шенген е политически въпрос.
Йохан Кючук: В България не просто се вие шовинизъм, той е овластен, той е в Министерски съвет, Народно заседание, вицепремиерът е овластен. Не може да чакаме доверие, когато вършим тъкмо противоположното на Меркел и даваме притеснителни сигнали за Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР