Проблемът в бюджета за 2024 година за мен не е,

...
Проблемът в бюджета за 2024 година за мен не е,
Коментари Харесай

Говорителят на Радев скочи: 200 от 240 депутати в това НС не са писали закони, а подхванаха Конституцията

„ Проблемът в бюджета за 2024 година за мен не е, че на някоя група са дадени по-малко пари, а че той е сгрешен генерално. Протестите сега не могат да извърнат властта. Тези на миньорите са с друга логичност, която не е бюджетна, а другите са бюджетни. Нормално е да има такива при разискването на парите за идната година “. Това сподели в „ Твоят ден ” представителят на последните четири служебни държавни управления у нас Антон Кутев.
Според него Бюджет 2024 касае най-много профсъюзите, тъй като съотношението сред директни и косвени налози, което е основно за това по какъв начин се преразпределят държавните средства, е тъкмо противоположното на това, което е в цяла Европа.
Според Кутев България е една от дребното страни с такава „ обърната логичност ”. „ В единия случай имаш 60 на 40 на косвените към директните налози, а при нас е противоположното. Тоест тук не събираш от богатите, с цел да преразпределяш и да правиш обществото по-справедливо и солидарно, а в противен случай – събираш от бедните и оттова нататък харчиш през бюджета, което значи, че богатите – като тези, които строят автомагистралите, получават повече ”, съобщи още той.
За измененията в Конституцията
„ България е доста необичайно място, тъй като тя е единствената страна, в която законът „ Магнитски ” и евроатлантическата ориентировка могат да съществуват в един човек и в едни и същи хора. Не съм си представял, че е допустимо внезапно да се окаже, че можеш да представляваш и двете, само че не щеш ли българската политическа сцена го предлага. Което пък значи, че евентуално „ Магнитски ” неведнъж служи, с цел да насочва евроинтеграционно избрани персони или среди ”, съобщи Антон Кутев.
Според него проблем на този парламент е, че има доста невисок престиж, само че по-сериозният проблем е, че в това Народно заседание от 240 депутата има 200, които в никакъв случай не са писали закони, а в този момент ще вършат Конституция.
По думите му Европа е направила за нас каквото е могла във връзка с правосъдната промяна. Проблемът е, че техните практики се сблъскват с използването на наша територия. Антон Кутев счита още, че актуалната ни Конституция е задоволително добра.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР