Проблемът в БСП не е персонален, а идеен. Очаквам да

...
Проблемът в БСП не е персонален, а идеен. Очаквам да
Коментари Харесай

Миков: Проблемът в БСП не е персонален, а идеен

Проблемът в Българска социалистическа партия не е личен, а абстрактен. Очаквам да има партия, която да съставлява ползите на огромна част от българските жители, само че към този момент не виждам такава. Имам плаха вяра, че това държавно управление ще разбере къде се намира, нужни са законодателни промени. Надеждата ми не е в персони, а в разсъдъка ", това сподели в " Твоят ден " Михаил Миков, някогашен водач на Българска социалистическа партия.

Относно напускането на Българска социалистическа партия, Миков съобщи, че се стига до такова решение, когато се вижда, че тези, които съставляват партията, към този момент не са социалисти.

" Не става въпрос единствено за Корнелия Нинова, там има доста хора, които са съгласни с водената политика. Това не е личен въпрос. Проблемът е абстрактен. Дори в ръководството се вижда, че не отстояваме съществени въпроси за една огромна лява паратия - прогресивното данъчно облагане ", сподели още социалистът.

Според него Българска социалистическа партия най-силно би трябвало да слага въпроса за опазването на здравето, където лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения. Също по този начин по въпросът за приходите, минималната работна заплата и покупателната дарба с нея.

В персонален проект Миков съобщи, че ще продължи да се занимавам с политика и ще отида там, където има ясна лява политика.

" Не съм чул до момента Мая Манолова да загатва за прогресивното данъчно облагане ", добави той.

За него се измества въпросът за националния приход, българския работещ се оказва най-бедния работещ, освен в Европейски Съюз, само че и на Балканите.

" Засега не виждам партия, която да визира тези въпроси ", означи Миков.

" Водил съм обединения, може би младежи би трябвало да водят в този момент. Не става въпрос " кой " да поддържа, а " какво " да поддържа ", акцентира някогашният водач на Българска социалистическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР