Проблемът се появи, след като Microsoft пусна актуализация миналия месец,

...
Проблемът се появи, след като Microsoft пусна актуализация миналия месец,
Коментари Харесай

Microsoft потвърждава за проблеми с активирането на Windows 10 и 11 и заяви, че провежда разследване

Проблемът се появи, откакто Microsoft пусна актуализация предишния месец, с цел да в профил пропуск при активирането...

Емил Василев преди 9 секунди 1 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 12:12 | 14.11.2023

Изтрийте тези SMS: кои известия е по-добре да не съхранявате в паметта на телефона

ТелефониДаниел Десподов - 16:58 | 13.11.2023

Обновилите се до Android 14 споделят за осезателно увеличение на самостоятелната работа

IT НовиниДаниел Десподов - 8:14 | 16.11.2023

Учени пресметнаха какъв брой извършения са ви нужни, с цел да компенсирате един ден седене

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Microsoft проверява нов проблем с активирането, който визира доста компютри с Windows 10 и 11. Проблемът наподобява се е появил предишния месец, откакто компанията пусна актуализация, с цел да в профил пропуск, който позволяваше на потребителите на Windows 7,8 и 8.1 да надграждат системите си гратис до Windows 10 и 11. Съобщава се обаче, че актуализацията основава проблеми и за някои хора, които настояват, че са употребявали метода за законно прекосяване към Windows 10 или 11 от по-стара версия на операционната система.

Според пострадали консуматори, казусът визира съоръжения на Windows 10/11, които са били законно задействани благодарение на продуктови ключове за Windows 7/8 като част от предлагането за безвъзмезден ъпгрейд от Microsoft. Съобщава се обаче, че след актуализацията от предишния месец някои от тези съоръжения се деактивират, в случай че се промени някой хардуерен съставен елемент в компютъра или се актуализира BIOS-а.

Проблемът е доказан от старши редактора на The Verge Том Уорън, който споделя, че един от неговите тестови компютри също се деактивирал след промяна на дънната платка, което наложило покупката на нов лиценз за Windows 11, с цел да продължи да употребява устройството си. Друг консуматор на Windows пък е подал тъжба до Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати откакто инсталацията му на Windows 10 е била деактивирана след промяна на хардуера.

Тъй като толкоз доста хора се сблъскват с проблеми при активирането, Microsoft най-сетне обърна внимание на казуса и се пробва да го позволи. В изказване за The Verge основният продуктов управител на Windows Бил Бобонас съобщи:

„ Microsoft е наясно с отчетите на тези клиенти и организира следствие. “

Той също по този начин посъветва засегнатите консуматори да се свържат с отдела за поддръжка на клиенти.

Поддръжката на клиенти обаче явно е отказала да помогне на засегнатите консуматори. Даниел Мителман, който е подал жалбата до Федералната комерсиална комисия споделя, че поддръжката на Microsoft е отказала да направи каквото и да било по повод казуса му, защото лицензът му за Windows 10 е бил освежен от Windows 7. Това се случва, макар че личният състав по поддръжката признава, че смяната на хардуерните съставни елементи не е нарушаване на лицензионните условия на Windows.

Докато Microsoft не пусна противоречивата актуализация предишния месец, хората с Windows 7,8 и 8.1 можеха да актуализират гратис до Windows 11, като просто употребяват активационния ключ на по-старата операционна система. Актуализацията обаче запуши тази малка врата, като компанията уточни, че формалната оферта за безвъзмезден ъпгрейд е завършила още през юли 2016 година. Въпреки че Microsoft даде обещание, че устройствата, актуализирани по тази стратегия ще останат задействани, последните хардуерни промени провокират проблеми с тази активация. Ще бъде забавно да се види какъв брой бързо Microsoft ще реши този проблем, с цел да успокои ядосаните консуматори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР