Проблемът със завишените фини прахови частици в София няма да

...
Проблемът със завишените фини прахови частици в София няма да
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Индустрията, транспорта и отоплението заямърсяват въздуха на София



Проблемът със повишените фини прахови частици в София няма да се реши с понижаване на цената на билетчето за градския превоз. Три са източниците на замърсяване на въздуха в София - промишлеността, превоза и отоплението. Това сподели някогашният министър на стопанската система Трайчо Трайков в ефира на БТВ.

Той уточни, че в предишното най-големият замърсител е бил комбината "Кремиковци ".

„ Усилията би трябвало да бъдат фокусирани в казуса с отоплението. Горенето на облекла и гуми са по-изолирани случаи. Системното решение е да има повишен надзор върху колите, които замърсяват най-вече. Системата за премерване може да бъде обвързвана с КАТ и водачите да бъдат глобени, е една от концепциите на Трайков.

Относно друга концепция – да се даде газ за обществено слаби, Траков съобщи: „ Това е въпрос на държавна политика. Това е непрактично решение, тъй като хората, които се нуждаят са небогати и нямат газова апаратура и газови уреди. Когато отоплението е на газ и с централно топлоподаване – тогава ще се усъвършенства въздухът на София. Всяка година у нас умират три пъти повече хора, поради затруднения от мръсния въздух “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР