Проблемът със затлъстяването се посочва като пример за съвременна епидемия,

...
Проблемът със затлъстяването се посочва като пример за съвременна епидемия,
Коментари Харесай

Какво е средното тегло на жените по света?


Проблемът със затлъстяването се показва като образец за модерна зараза, битката с която обаче още не дава приемливи резултати. Нещо повече – броят на хората със затлъстяване прогресивно пораства в световен проект, в това число измежду децата. Данните за България сочат, че сме измежду водещите страни в Европа във връзка с казуса затлъстяване при децата .

Нуждата от световни ограничения за справяне със сериозния проблем беше мотив Американският център за надзор и предварителна защита на болесттите да оповести публични данни за равнището на затлъстяване измежду дамите в международен мащаб . Учените показват двата най-важни критерия за оценяване на затлъстяването – тежестта и показателя на телесна маса (ИТМ) на дамите в обособените региони на света. Те може да се преглеждат и като съществени маркери за моментното и бъдещото здравословно положение на представителките на нежния пол.

Средно тегло и % на затлъстяването при дамите по континенти

Според данните, оповестени от американските учени, най-голямо е междинното тегло на дамите в Северна Америка и надлежно там е най-сериозен и казусът със затлъстяването в процентно отношение. Най-малки грижи в това отношение имат дамите в Азия, които са най-леки, а процентът на затлъстелите измежду тях е най-нисък.

Континент Средно тегло на дамите (кг) % затлъстели дами Азия 58 24 Африка 70 55 Южна Америка 68 58 Сверена Америка 80 74 Австралия и Океания 74 63 Европа 70 56
*По данни на Американския център за надзор и предварителна защита на болесттите от 2015г.

Като осреднени стойности за всички дами по света се приема тегло към 62 кг . На тази база статистиката сочи, че с наднормено тегло и затлъстяване може да се смятат към 35% от дамите на планетата.

Свързани публикации.. Жените с наднормена телесна маса с по-лоша прогноза при рак на гърдата 0 Заразно ли е затлъстяването? 1 При апокалипсис ще оцелеят дамите – по-издръжливи са 1

Ролята само на тежестта като фактор не може да се употребява за съответна оценка за положението на дамите по света. За да се дефинира до каква степен рисково е то, в случай че е над нормата, би трябвало да се имат поради и други фактори, най-много ръстъ и показателят на телесна маса на дамата. Като норма във връзка с ИТМ се показват стойности до 25. Данните на американските учени сочат, че към 50% от дамите по света имат стойности на ИТМ над естествените.

Като умозаключение учените подчертават върху потребността от внедряване на ограничения за управление на тежестта във всяка страна по света, които да се ползват още от детска възраст. Само по този начин ще може да се прекрати отрицателната наклонност затлъстяването и наднорменото тегло да се появяват като мъчно решим проблем в ранен стадий от живота.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР