Проблемът със свлачищата у нас е от 30 години. Това

...
Проблемът със свлачищата у нас е от 30 години. Това
Коментари Харесай

Високите етажи на властта категорични: Проблемът със свлачищата е от 30 години, този проблем във Варна трябва да се реши!

Проблемът със свлачищата у нас е от 30 години. Това означи през днешния ден във Варна министър-председателят акад. Николай Денков. В морския град той огледа срутището на Рибарския плаж, което се засилва в края на предходната година. Ерозията по крайбрежията е доста огромен проблем. Той би трябвало да се реши незабавно, предвид на настъпващия туристически сезон, стана ясно още от думите на премиера, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Ще бъде направена специфична стратегия за битка със свлачищата у нас, добави още акад. Денков. Тя обаче би трябвало да е на основа на ясна планове, научно моделирани, акцентира той и добави, че за решаването на този проблем ще а нужни доста пари, безусловно милиарди. Въз основа на проекта ще се търси финансиране, добави още той.

На огледа на свлачището участва и кметът на Варна Благомир Коцев, регионалният шеф Андрияна Андреева, нейния заместител Огнян Рачев, заместител кметове, депутатът Даниел Лорер. Свлачищата са огромен проблем по крайбрежието. Такива морят освен Варна, само че и прилежащите общини, стана ясно още от думите на кмета Коцев, който е осведомен с казуса, защото бе и регионален шеф. Имаме хрумвания за еврофинансиране. Ще се възползваме от румънския опит в тази сфера, добави той. Нужно е обаче правенето на огромен план, акцентира Благомир Коцев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР