Проблемът със соларните автомобили е, че големият набор батерии и

...
Проблемът със соларните автомобили е, че големият набор батерии и
Коментари Харесай

Lightyear One - соларният семеен автомобил, който едва ли ще успеем да си купим

Проблемът със слънчевите коли е, че огромният набор акумулатори и слънчеви кафези прибавят прекомерно огромна маса към шасито, което прави слънчевата технология неефективна при задвижването на толкоз доста тонове желязо.

Компанията Lightyear oбаче наподобява е съумяла да откри точния баланс и да го внедри в прототипа Lightyear One - фамилен слънчев автомобил, който може да измине до 725 километра с един заряд.

Цялата горна част на колата е покрита със супер ефикасни фотоволтаични кафези, които прибавят заряд, задоволителен за изминаването на 12 километра, на всеки час.
 Снимка 430889

Колата е изумително просторна и разполага с цели 780 литра пространство за багаж, което я прави подобаващ избор за хора с деца.

Моделът е задвижван от четири мотора, чиято мощ е съобразена със слънчевия способ на зареждане и екологичния профил на колата.

Lightyear One може да форсира от 0 до 100 км/ч за към 10 секунди, което е много малко спрямо мощността на моделите на Tesla, само че пък е изцяло задоволително, с цел да изпреварваме удобно.
 Снимка 430890

Според калкулации на компанията, автомобилът ще разчита на към 40% слънчев заряд при естествена ежедневна приложимост, а останалите 60% ще би трябвало да бъдат набавяни от централно зареждане.

Всичко към колата звучи и наподобява ужасно, като изключим цената й. Lightyear One ще се появи на пазара през 2021 година и ще коства цели 150 000 евро, което значи, че надали ще се трансформира в всеобщ модел.
 Ефективни ли са слънчевите пътища
Ефективни ли са слънчевите пътища

Полет без криле
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР