Проблемът с язовирите е огромен. И аз ще имам възможността

...
Проблемът с язовирите е огромен. И аз ще имам възможността
Коментари Харесай

Премиерът Петков в парламента: Парите за язовири са изхарчени, а опасните не са докоснати

Проблемът с язовирите е голям. И аз ще имам опцията да чуя госпожа Нинова. Това сподели министър председателят Кирил Петков в Народното събрание в отговор на въпрос за контрола над язовирите. Имаме язовири в няколко министерства. Имаме разпокъсано ръководство на тези язовири, а още по-големия проблем - 35 язовира се водят високо рискови - никой от тях не е ремонтиран, добави Петков.

Ремонтирани са 10 язовира.

Язовир Огоста - побира 410 милиона кубични метра вода. За страдание водният кос е със статут нередовен. До този миг се пресмята от специалисти, че не заплашва живота и здравето на хората, само че ние нямаме право още един сезон да изчакаме това проникване на продължава. Трябва да имаме обща тактика по какъв начин да управляваме тези водни тела. Парите за язовири са изхарчени, а рисковите не са допрени. Имаме безхаберие за този запас. Тревожно е по какъв начин толкоз стратегически обекти са оставени в безхаберно положение. В момента равнището се държи на най-ниското. Оценката е, че няма директна заплаха за живота и здравето на хората, само че просмукването продължава. Трябва нов проект. И това разпокъсване сред министерства би трябвало да спре, съобщи Петков.

Премиерът заяви още, че за пръв път ще имаме действителна тактика за младежта. 38% от закононарушенията са осъществени от хора под 29 години. Трябва да създадем предварителна защита. Построяване на 20 центъра за младежко развиване. Огромен приоритет е това. В бюджета ще има голямо финансиране за младежките политики, сподели Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР