Проблемът с войната на пътя не е в законодателството, а

...
Проблемът с войната на пътя не е в законодателството, а
Коментари Харесай

Адвокати обвиниха държавата в бездействие срещу войната на пътя

Проблемът с войната на пътя не е в законодателството, а в бездействието на държавната администрация, това обявиха в студиото на Нова телевизия юристите Людмил Рангелов и Николай Хаджигенов. Законът се ползва на инцидентен принцип и рехаво, разяснява Рангелов. „ Има държавна организация за пътна безопастност, да сте чули нещо да е направила? ”, попита той.

Според Хаджигенов решението е генерална предварителна защита на трафика и наложителност на наказването за нарушителите. „ Трябва да има 500 санкция и актът да се връчва незабавно ”, разяснява той. И двамата юристи се изрекоха извънредно негативно на работата на Министерство на вътрешните работи, като обобщиха, че активността на чиновниците му е основно да си вземат заплатите.

„ Министерство на вътрешните работи би трябвало да се ликвидира и да се почне отначало, с нови хора ”, съобщи Николай Хаджигенов. Той и сътрудника му разясниха и случая с Георги Семерджиев и разкритията, че десетки служители на реда са му правили „ чадър ”. Защитата му евентуално е била институционална, допусна Рангелов. Според Генов пък Семерджиев евентуално е индивидът, който е разнасял подкупите на служителите на реда и по тази причина е бил закрилян. „ Плащането стартира от кварталните полицаи, само че стига до върховете ”, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР